2018 – Ett år att se fram emot

av - Tomas Hermansson -Efter en lång, härlig julledighet, fylld med mer internationell fotboll än någonsin, är det nu dags att blicka framåt mot 2018. Ett 2018 som, enligt mig, har förutsättningar att bli det bästa fotbollsåret på länge. Det finns, som fotbollsälskare, helt enkelt väldigt mycket att se fram emot.
 

Etiketter: tomas hermansson

Innan ens alla nyårsraketer hunnit landa var årets första transferfönster igång. Och det verkar ta vid där vi slutade förra sommaren. Redan nu har två riktigt stora övergångar slutförts, med Liverpool i huvudrollen i båda fall. Philippe Coutinho fick till slut igenom sin vilja och lämnar för Barcelona samtidigt som Virgil van Dijk ansluter från Southampton som världens dyraste försvarare någonsin. Med tanke på att dessa övergångar sker redan i januari är det möjligt att det bara är en försmak av vad som kommer ske i sommarens fönster.

Ytterligare något att se fram emot är Europa League slutspelet. Senast ett svenskt lag tog sig dit var 2007 då Helsingborg slogs ut i sextondelsfinalen mot PSV Eindhoven. I år är det alltså dags igen. Den 15 februari tar Östersund emot Arsenal på Jämtkraft Arena i vinterns hetaste (kallaste?) match.

Sedan är det inte långt kvar till den allsvenska premiäromgången. En Allsvenska som återigen känns mer spännande än någonsin. Är det inte dags att något lag på allvar ger Malmö en match om Lennart Johanssons pokal? Kan Östersund använda sina europamiljoner rätt och inte tappa alltför många spelar? Kan AIK göra en bra vår? En av fördelarna med att Allsvenskan börjar på våren är ju att man som fotbollsintresserad svensk, i princip alltid, har intressant ligafotboll att följa.

Men, det jag tror flest ser fram emot detta år, jag själv är inget undantag, är naturligtvis VM. Ett VM som är det första på tolv år som vi svenskar kan följa som supportrar. Det finns inget i fotbollsvärlden som kan skapa sådana minnen som VM kan. Av mina starkaste fotbollsminnen är en stor del av dem från de VM-slutspel jag fått uppleva, även de som Sverige inte deltagit i. Anders Svenssons frispark mot Argentina, Fredrik Ljungbergs 1-0 mot Paraguay, Luis Suarez mållinjehands följt av Asamoah Gyans hjärtekrossande straffmiss samt Brasiliens systemkollaps i semifinalen mot Tyskland är bara några av de fotbollsminnen jag kommer bära med mig livet ut. Förhoppningsvis kan sommarens VM ge mig några nya. Eller förhoppningsvis? Jag är helt säker på att så blir fallet.

Följaktligen är det ett fullspäckat halvår som ligger framför oss. Det är sällan jag går in i ett år med de förväntningar jag har på 2018. Just nu känns det helt fantastiskt. Jag hoppas den känslan blir kvar hos mig långt in på det nya året.

/Tomas Hermansson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln