Gammal kärlek, ny kärlek

Av - Joakim Forsell -

Många höjde på ögonbrynen när prislappen Liverpool betalat för Virgil van Dijk läckte ut. 75 miljoner pund. Samma summa som Barcelona för bara ett par år sedan lagt på Luis Suarez. En summa som gör holländaren till inte bara den dyraste försvarsspelaren utan också den åttonde dyraste fotbollsspelaren genom alla tider. En hisnande summa, men också ett nödvändigt köp om Liverpool ska kunna etablera sig bland de stora i Europa igen.
 

Etiketter: joakim forsell

Under söndagen meddelade klubben att man givit Barcelona möjligheten att förhandla med Phillipe Coutinho. Det enda som i skrivande stund saknas är en läkarundersökning och ett påskrivet kontrakt. Enligt de summor som cirkulerat blir brassen den näst dyraste försäljningen, efter sin landsman Neymar, någonsin. Priserna på fotbollsspelare har rusat i höjden snabbare än någon kunnat föreställa sig det senaste året.
 
För att kunna utmana de allra största klubbarna behöver Liverpool visa för spelarna att man menar allvar i jakten mot toppen. Köpet av van Dijk är ett tydligt bevis på att man försöker etablera sig bland de allra bästa. I min värld tjänar klubben mer på en stark mittback än att försöka hålla kvar i Coutinho. Att den brasilianska mittfältaren dessutom varit tydlig med att han velat lämna under en längre period bidrar också. Därför förstår jag inte supportrarnas stora irritation på mittfältaren.
 
Liverpool kommer inte, så länge man inte får en ännu rikare ägare, kunna etablera sig i toppen på samma sätt som Barcelona, Real Madrid och Bayern München. Men strax under borde inte vara en omöjlighet.
 
Priserna på manliga fotbollsspelare kommer fortsätta stiga i takt med att pengarna tar över ännu mer. Ska vi tro de dystopiska framtidsutsikter som experterna kommer med har vi snart en superliga att närmast likna vid NHL. En stängd fotbollsshow utan hjärta där du enbart kan ta dig in med ekonomisk styrka. Bortamatcher på andra kontinenter. Spelare och klubbar helt utan sympatier för supportrar. Ingen nyhet och visst har vi redan varit på väg ett tag.
 
Det är inte alls vad jag vill.
 
Kanske är det därför jag börjat fundera på skilsmässa från toppfotbollen. Kanske finns det inte längre någon kärlek att ge till jättarna? Jag har börjat snegla på en ny klubb. Den är inte alls lika omtalad. Har matchtröjor och sponsorer som inte alls är på samma nivå men en integritet och passion som tilltalar mig.

Får man det? Är det tillåtet?

Jag funderar på det till nästa vecka och presenterar då fördelarna med min nya förälskelse.
 
God fortsättning
/Joakim Forsell

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln