Supersöndagen kan avgöra ligan

Av - Samuel Abrahamsson -

Southampton-Arsenal, Liverpool-Everton och Manchester United-Manchester City. Det är en fantastisk söndag vi bjuds på där en match sticker ut lite extra såklart i derbyt i Manchester. Så om ni inte hade tänkt spendera dagen i soffan med att titta på dessa matcher, tänk om säger jag bara!
 

Etiketter: samuel abrahamsson

Den match jag tänker fokusera på är matchen i Manchester och det är faktiskt en match som mer eller mindre kan avgöra ligan för hur det ska sluta den här säsongen. Förutsättningarna på förhand är glasklara, City leder Premier League, åtta poäng före tvåan United. Kryss och vi har fortfarande åtta poängs avstånd, vinst för United och det blir spänning på riktigt med fem poängs skillnad. Eller så kan det vara elva poäng vilket de flesta fasar över förutom City-fansen då såklart.
 
Det ska såklart direkt sägas att även om City vinner så är förstås ingenting avgjort. Vi har då fortfarande bara avverkat 16 omgångar och som alla vet ska det spelas 38 matcher. Men samtidigt, varför skulle City helt plötsligt börja vackla sedan när de inte gjort det innan? De flesta håller nog en extra tumme för United imorgon, dels för att man vill ha en jämn liga som inte är avgjord i praktiken innan jul men också för att supportrarna till Chelsea, Liverpool, Arsenal och Tottenham åtminstone ska kunna ha drömmen kvar om att blanda sig i titelstriden även om det är långt upp dit.
 
Vad tror vi då om matchen? Att båda lagen har bra form råder det ingen tvekan om. City har bara åkt på en enda förlust hittills den här säsongen och det var i onsdags borta mot Donetsk i CL. Men då ska man komma ihåg att de körde ett reservbetonat lag och hade absolut ingenting att spela för då de redan hade säkrat gruppsegern. Så den matchen ska vi inte dra några växlar på. I övrigt har de kanske varit hela världens bästa lag med en offensiv som endast PSG har kunnat jämföra sig med. Även defensivt har det fungerat bra även om det vacklat till någon gång ibland. Det känns som att Pep Guardiola har fått ordning på i princip allt och med en Kevin de Bruyne i sitt livs form så är det svårt att se vad som ska stoppa dem. City har dessutom en bredd som är helt sanslös.
 
Ser vi till United har de gjort en stabil höst där de började säsongen med att köra över samtliga lag. Efter det har det blivit några hack i skivan med förluster mot bland annat Basel och Chelsea. Till den här matchen är Paul Pogba avstängd och det är förstås ett enormt tapp. Fransmannen har kanske varit Uniteds bäste spelare den här säsongen tillsammans med David de Gea som kommer från en enastående insats mot Arsenal förra helgen. Den 3-1 segern tror jag har gett United rejält med självförtroende med att de kan slå en stor konkurrent på bortaplan igen. Det har annars varit ett rätt dystert facit för United i toppmatcherna den senaste tiden.
 
Zlatan Ibrahimovic ska dessutom vara tillbaka och han kan bli en joker i den här matchen. Det har ännu inte blivit något mål från Zlatan sedan comebacken efter skada. Det skulle inte förvåna mig om det är just han som avgör det här.
 
Om man då ska ge sig på en gissning hur det kommer att sluta? Då är mitt utgångstips 2-2. United behöver vinna medan City kan vara nöjda med ett kryss. Det gör att jag till slut tror att det blir delad poäng på Old Trafford.

/Samuel Abrahamsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln