West Ham är ett fullkomligt haveri

Av - Marcus Lindén -

Vågen av den nygamla generationen av engelska managers sveper över Premier League. Det är inget som får igång mig och det finns mycket att tycka om val av Alan Pardew och Sam Allerdyce. Det är dock stor sannolikhet att vissa av dessa klubbar får en kortsiktig framgång, problemen är de långsiktiga. David Moyes och West Ham lyckas dock inte med något av detta.
 

Etiketter: marcus lindén

Jag skrev om West Ham inför denna säsong. Klubben slapp degradering ifjol - men presterade på en väldigt låg nivå. West Ham kom knappt upp i en handfull av väl genomförda matcher och vidareutvecklingen var obefintlig. Slaven Bilic hade tappade den röda tråden när det gällde värvningarna, men framför allt var det omöjligt att se några som helst mönster i varken anfall eller försvar. 

Missnöjet växte successivt under fjolåret. Ägarna gick officiellt ut och berättade att Bilics framtid skulle avgöras utefter hur de avslutande tre omgångarna spelades. Bara det är otroligt märkligt resonerat, men att inte ta vara på chansen att bygga någonting i tid är så svårt att förstå. Varningsklockorna fortsatte ringa under sommarens transferfönster. 

Vad är det egentligen för märklig trupp som West Ham skrapat ihop? Bara brokig - inte charmigt brokig. Visst, det finns kvalitet på sina håll. Flera spelare var med under succésäsongen 2015/16. Antonio har dragits med skadeproblem och han innehar kvalitet tillsammans med till exempel Lanzini och Kouyate. Men West Ham hade en extrem oförmåga att se sina behov i somras.

Stora pengar spenderades på en medgångsspelare som Arnautovic. Bra i fungerande klubbar med bra spelare runt sig, men bidrar ytterst lite i West Hams nuvarande miljö. Tajmingen i att hämta in Zabaleta som spelat allt mindre i flera års tid? En drös av dugliga forwards finns, men ingen som behärskar att vara en pålitlig beståndsdel varje vecka. Det är för spretigt och den kvalitet som finns kommer inte fram.

Jag har extremt svårt att berömma valet av David Moyes. Han anställs på grund av en stabilitet som verkligen går att ifrågasätta. Han åkte ur med Sunderland oavsett hur stor hans skuld var. Han gjorde i alla fall inget som gjorde situationen bättre. Svaga jobb i Real Sociedad och Manchester United dessutom. Jag vet inte om tre raka misslyckanden går att kalla för stabilitet och bristen på nytänkande är enorm. Dessvärre har tiden sprungit ifrån David Moyes, även om han inte ska klandras alltför mycket för West Hams nuvarande situation. De började dala redan innan hans ankomst.

Allting bottnar alltid i ambitioner och potential. West Ham är bara en del av en grupp klubbar som måste bli bättre. Nästan en miljard spenderas i organisationer som inte är det minsta genomtänkta. Att "behöva" ta ett säkert val efter mindre än en tredjedel av årets säsong är inte godkänt. West Ham och flera andra står still fast de har potential att vara väldigt attraktiva både för tränare och spelare.

Jag tror West Ham ramlar ur årets Premier League. Många fler matcher ska spelas och kandidaterna är många. West Ham är dock de som famlar längst in i mörkret och lösningarna är längst bort. Det är en enorm skillnad mellan West Ham och till exempel Huddersfield när det drar ihop sig om man jämför förväntningarna. West Ham kommer allt längre ifrån nytt kontrakt.  

/Marcus Lindén

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln