Nästa stora svenskgenombrott i Zweite?

Av - Joakim Forsell -

Ni minns säkert. Emil Forsberg tog Zweite Bundesliga med storm, ökade i högstaligan och är nu landslagets kanske viktigaste offensiva spelare. Nu är det dags för Mikael Ishak att göra samma resa.
 

Etiketter: joakim forsell

Mikael Ishak lämnade anonyma Randers för den tyska andraligan i somras. Sedan ankomsten till Nürnberg har svensken gjort nio mål på fjorton matcher. Är han jokern som tar oss till nästa års VM?
 
Tillsammans med Viktor Lundberg var Ishak en viktig del av det Randers som lyckades överraska hela fotbollsdanmark för ett par år sedan. Länge tampades klubben om de finaste valörerna men till slut fick de nöja sig med en bronspeng. Medan Lundberg lämnade för spel i Portugal gav sig Ishak på ett försök i den tyska andraligan. Ett beslut han tills vidare måste vara nöjd med.
 
Han är tvåa i ligans totala skytteliga och spelar i ett Nürnberg som slåss om en plats i Bundesliga. Den fina säsongsstarten borde väcka Janne Anderssons intresse.
 
Just anfallspositionerna har varit de mest osäkra sedan Zlatan försvann och Janne tog över. Marcus Berg och Ola Toivonen har presterat på hög nivå under kvalet och är givna som startspelare mot Italien. Bakom värmlänningarna är det hård press och Ishak borde åtminstone vara med i diskussionen.
 
Givetvis kan den fina hösten handla om tur. Det kan visa sig vara på riktigt. Vad det än är så är det nu han borde få chansen. Avancerar Nürnberg upp i Bundesliga till nästa säsong och Ishaks fina form sitter i känns framtiden ljus. Det känns som vi snart kan få se ett ordentligt genombrott.
 
Samtidigt förstår jag om det återigen blir Isaac Kiese-Thelin och John Guidetti som tar platserna på anfallsbänken. De har varit med förr. De känner laget. Kiese-Thelin har dessutom levererat ordentligt i Belgien.
 
Hur som helst. Det närmar sig. Ett utsålt Friends, ett utsålt San Siro. Koncentrationen kring ligafotboll är just nu inte på topp. Det är Champions League i veckan, men jag vill bara att det ska vara den 10 november.
 
/Joakim Forsell

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln