Harry Kane är ovärderlig

Av - Marcus Lindén -

Efter kvaluppehållet, där England lyckades kvalificera sig för VM, är det återigen dags för ligafotboll. Tottenham tar emot Bournemouth hemma under lördagen och jakten på tabelltoppen fortsätter. Den jakten ska ledas av Harry Kane.
 

Etiketter: marcus lindén

Kane sänkte både Litauen och Slovenien. De tillhör givetvis inte toppskiktet av världens landslag och hur vi minns Harry Kanes landslagskarriär avgörs inte i dessa matcher - utan snarare att han är hetast i mästerskapen. Detta kan dock vara starten på någonting nytt. Någonting annat än det som plågat England i alldeles för många år.

Det finns bra trupper och det finns bra trupper där stjärnorna höjer sig. England har aldrig tillhört den sistnämnda kategorin. Varför stjärnorna aldrig presterat i landslagströjan kan ha flera svar. Överskattning ibland, för svaga förbundskaptener ibland. Det är ofrånkomligt att en förlorarkultur föddes en gång i tiden - och består.

Nej, England vinner förmodligen inga VM-medaljer i Ryssland nästa sommar. Men Kane ger en strimma hopp. Han skriver kapitel efter kapitel. Nu har han börjat kliva fram för sitt land, som den ovärderliga stjärna han är. Presterar de största spelarna under rätt veckor så har dina chanser ökat markant. Det finns det otaliga exempel på hos samtliga vinnare.

Det finns miljontals skillnader emellan landslaget och Tottenham. Jag har dock svårt att avgöra var han är viktigast. Det målsnittet han innehar under de senaste två åren i Tottenham är vansinnigt imponerande. Han har kvar att prestera i ett Champions League-slutspel, men förmågan att leverera mot storklubbar har aldrig varit ett problem. Både Chelsea och Arsenal har fått känna på det flera gånger om. Som sagt, Kane river mur efter mur.

Pochettino lär ha en del i denna framgång. Kane hade säkerligen blivit bra ändå, men att hjulet konstant snurrat på i två års tid tyder på en bra miljö. Han har tillåtits utrymme, laget har successivt utvecklats - och nu tagit sig till en nivå där de utmanar om de finaste titlarna. Kane och Pochettino har hunnit åstadkomma väldigt mycket. Pochettino är kompetent nog för att hitta lösningar i spelet även utan Kane, men det skulle försvåras rejält.

Uppnår en spelare en viss nivå dyker alltid rykten till Real Madrid och Barcelona upp. Det slår aldrig fel. Tottenham minns det när det gäller både Luka Modric och Gareth Bale. Nu har ryktena angående Kane till Real Madrid i sommar börjat ta fart. Om kontakt tagits förblir oklart tills vidare, men det är ingen högoddsare att spanjorerna i alla fall kommer göra ett tydligt försök. Tottenham värderar honom högt, men hur högt?

Det är svårt att utesluta att Kane skulle bli lockad av det. Hur mycket han än älskar sin nuvarande klubb, finns inget bättre ställe att vinna Champions League på än i Real Madrid. Det är dessutom ingen riktig rival. Jag skulle dock säga att det spelmässiga är sekundärt i fallet Harry Kane - trots att kvaliteten på planen är bäst i Premier League. Det finns ett större värde för Tottenham. Någonting som bara blir mer och mer sällsynt.

Han är en ikon. Han dyrkas av fans. Att fostra en spelare som tillhör de allra främsta - som hittills är fläckfri vad det gäller alla typer av opassande uttalanden - är ingenting som hör till vanligheterna. Kane har tydligt drivits av att skriva historia i Tottenham. Messi och Ronaldo är svåra att rubba även i kategorin med världens mest värdefulla spelare. Bakom dem står Harry Kane först under de senaste två åren. Han är ovärderlig. Jag hoppas det kan få fortsätta vara så.

/Marcus Lindén

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln