Kära fotboll – välkommen tillbaka

Av måndagskrönikör - Joakim Forsell

Fotbollseuropa har vaknat igen. Det engelska ligaspelet har precis sparkats igång och det var en fartfylld första omgång vi fick se. De tio matcherna bjöd tillsammans på strax över 30 mål, en del härliga skrällar och några fantastiska tv-matcher. Det började redan under fredagen när Arsenal och Leicester bjöd på sju mål och följdes, på lördagsförmiddagen, upp med sex mål mellan Watford och Liverpool.
 

Etiketter: joakim forsell

Vad ska man egentligen säga om Liverpool? En sommar har passerat där det talats om stora nyförvärv och titelambitioner. Men precis som det sett ut så många gånger förr har det inte hänt särskilt mycket. Det är drygt två veckor kvar av transferfönstret och det finns fortfarande tid att förstärka, men det känns som fokus nu enbart kommer ligga på om klubben får behålla sin storstjärna eller inte. Mycket intressant kommer med all säkerhet hända de kommande veckorna.
 
Helgens finaste ögonblick kom när Wayne Rooney fick göra mål och avgöra Evertons möte med Stoke. Ryktet om hans fotbollsmässiga död verkar betydligt överdriven. I ett lag där han får vara stjärna tror jag han kommer ha en riktigt fin säsong.
 
Premier League är igång och hösten är officiellt här.
 
Den svenska fotbollssommaren var ju tyvärr inte så mycket att glädjas över. Östersund bjöd på en skräll när man slog ut Galatasaray ur Europa League-kvalet, men Malmö FF:s misslyckande i kvalet till Champions League överskuggade det.
 
Det svenska U21-landslaget fick tyvärr lämna EM-slutspelet tidigt men publikmässigt en svensk succé, precis som vi vant oss vid de senaste mästerskapen.
 
Damlandslaget åkte till Nederländerna med drömmar om medaljer men fick lämna i kvartsfinalen. Hemmanationen blev för stark och lyckades sen gå hela vägen till final där man besegrade Danmark.
 
Vi stryker helt enkelt ett streck över den svenska fotbollssommaren och riktar blicken framåt. Mot hösten och mot nästa stora utmaning. I slutet av augusti väntar måstemöte för herrlandslaget mot Bulgarien och när kalendern slagit över i september reser man till Amsterdam för den viktigaste, och mest spännande, matchen sedan åttondelsfinalen mot Tyskland 2006. Vid tre poäng mot Bulgarien känns det som matchen mot holländarna är en direkt avgörande match för hur man ska planera semestern nästa sommar.
 
Snart startar dessutom de andra stora ligorna i Europa och vi kan återigen se fantastisk fotboll nästan varje kväll.
 
Välkommen tillbaka!
/Joakim Forsell

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln