”Lägg ner alla musikfestivaler……..”

Av onsdagskrönikör - Joakim Forsell

Vad ska man ens skriva en dag som idag? Fotbollen känns återigen och för stunden meningslös efter vad som hänt i Manchester. Efter en månad där fotbollsfamiljen slutit samman måste vi nu se till att fortsätta på det sättet.
 

Etiketter: onsdagskrönikören

Manchester har länge varit en av fotbollens stora städer. United och City har kämpat mot varandra under decennier. Det är också en stad i ett land som just nu är väldigt uppdelat politiskt. Precis som när Stockholm drabbades i april måste nu färg- och klubbtillhörigheterna i textilstaden kastas åt sidan för gemensam sak.
 
Nog om det hemska som hänt. Ni vet vad som hänt och jag är inte rätt person att uttala mig om det. Jag är för dåligt insatt och bidrar inte med någonting viktigt.
 
Just att bidra i en debatt utan att ha kunskaper är ett annat ämne jag skulle vilja beröra. I Expressen publicerades under måndagen en debattartikel signerad Katarina Wennstam. Katarina är författare och säkerligen oerhört duktig på just att författa böcker. Men i sin debattartikel tycker jag hon är helt ute och cyklar. Ett av förslagen hon presenterar är att vi under en tioårsperiod ska förbjuda högriskmatcher inom svensk fotboll för att istället lägga den polisstyrkan som krävs på att skydda kvinnor.
 
Givetvis ska ingen människa fara illa och inte kunna skyddas av rättväsendet, men att få det att låta som att det är fotbollens fel är helt oacceptabelt. Det är ju som att jag, om jag inte gillat musik, föreslår att vi lägger ner alla musikfestivaler och istället lägger poliskostnaderna på andra ställen. Helt ohållbart givetvis men också allt vanligare i debattartiklar och diskussioner. Fotbollen får ofta kritik för sitt hårda klimat och hur det ser ut i samband med stora matcher. Men är det egentligen så stor skillnad när det kommer till andra tillfällen där stora grupper möts? Så länge det finns meningsskiljaktigheter kommer det att finnas dispyter.
 
Jag försvarar absolut inte beteendet från vissa supportrar och att jag ska behöva betala skattepengar på att de personerna förstör är ingenting jag vill. Däremot tycker jag att det kommer oförtjänt mycket kritik riktad mot just fotbollen. Det är sällan man får läsa om allt det goda den skapar. Broar byggs, människor möts och har det trevligt tillsammans.
 
Om du inte har någonting vettigt att säga så föreslår jag att du håller tyst. Annars kan man bara göra så att man tänker igenom vad man skrivit eller är på väg att säga en extra gång innan man publicerar. Alla är välkomna med inputs och du har all rätt att uttrycka din åsikt, men se till att du inte framstår som totalt oinsatt när du gör det.
 
Gnälligt, men alla storligor är slut och då blir det så här. Nu ser vi framemot Europa-, Champions League-finalen och alla sommarens höjdpunkter.
 
/Joakim Forsell

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln