Det oändliga informationsflödet

Av onsdagskrönikör - Joakim Forsell

Det sägs att man behöver lägga 10.000 timmar på någonting för att bli professionell på detta något. Om det stämmer så är jag och många med mig sedan länge professionella fotbollsåskådare och fotbollskännare. Förra veckan var en helt normal vecka och så här såg den ut för min del.
 

Etiketter: onsdagskrönikören

Måndag: Eurotalk, Lundh, Tutto Balutto, Fotbollsarena Radiosporten,
West Ham-Chelsea
Tisdag:  Napoli-Real Madrid med studiosnack
Onsdag: Offsides podcast, Barcelona-PSG med studiosnack
Torsdag: FC København-Ajax
Fredag: Tutto Balutto, Juventus-Milan
Lördag: Southampton-Manchester United, Genoa-Sampdoria
Söndag: Celtic-Rangers, Liverpool-Burnley, Palermo-Roma
 
Dessutom skrevs det nyheter, artiklar och krönikor nästan varje dag. Det blir ett par timmar i veckan rent fysiskt, men psykiskt blir det ännu fler. Men man ska komma ihåg att har man hittat någonting man tycker om så är det lika bra att försöka lägga så mycket tid som möjligt på det.
 
Ibland funderar jag på om det vore bättre att fokusera mot enbart en liga, men känslan för fotbollen är alldeles för stark. Jag vill kunna sitta en fredag och avnjuta Juventus-Milan och bara fundera på lagens taktiska upplägg och följa med i irritationen på twitter när Juventus tilldelas en avgörande straff i slutskedet. Jag gillar att vakna en lördag, äta frukost och sedan sitta framför tv:n med en näst intill oändlig mängd fotbollsmatcher att välja mellan från lunch till sen kväll.
 
Som ung var jag väldigt förtjust i ishockey och följde både Elitserien och NHL. Det händer att jag emellanåt får ett sug efter att slå på någon NHL-match sent om natten men när man nu kan se fotboll från både den amerikanska och den brasilianska ligan blir det allt som oftast där mitt fokus hamnar. Ett härligt Sao Paolo-derby slår hockey för mig alla dagar i veckan.
 
En annan tanke som dyker upp ibland är den att vi kanske får för mycket information och inte kan ta in all den media som erbjuds. Men jag inser snabbt att det är något jag aldrig skulle vilja vara utan. Snarare är det tvärtom. Jag vill ha mer. Jag vill ha fler bra podcasts, fler studioprogram och mer nörderi. Säsongstart Allsvenskan, Destination Europa och fler liknande program fyller en funktion och plats i min vardag, varje vecka.
 
Som student är det lätt att ta sig tiden till att hinna se allt som erbjuds men jag tror inte jag är ensam om att vilja ha ännu mer. Ge mig en podcast om klubbmärken, en annan om klassiska matcher och en tredje om fotbollsikoner vi både minns och kanske har glömt av.
 
Sluta aldrig jobba upp produkten fotboll och se till att vi fotbollsälskare får den mängd vi behöver.
 
Trevlig onsdag,
/Joakim Forsell

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln