Schweinsteigers upprättelse

Av tisdagskrönikör - Tobias Dahlberg

Utfryst från laget, tvingats träna med juniorerna, varit portad från omklädningsrummet och uthängd i media av sin egen coach. När Bastian Schweinsteiger fick göra sin första start på 385 dagar och dessutom bli målskytt var det en man vars leende inte kunde sluta skina. 
 

Etiketter: tisdagskrönikören

Åtta ligaguld med Bayern München, en Champions League-pokal, sjufaldig mästare i DFB-Pokal, VM för klubblag, ett silver och ett brons i EM, två brons och ett guld i VM. En meritlista han knappast bör skämmas över när han placerar skorna på hatthyllan. 
 
Men Schweinsteiger är av tyskt virke, en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna och det är fascinerande att vi knappt hör ett ont ord från hans sida, trots att han blir behandlad som ett husdjur vissa gånger. Han är inte välkommen in i omklädningsrummet till det lag han värvades till. Han får som 32-åring träna med juniorerna och han blir uppmålad som en katastrof. 
 
Tysken finner sig i detta, väljer att spendera mer tid med sin fru, Ana Ivanovic och hennes professionella tenniskarriär. Då fick han höra att han var oseriös och inte tog fotbollen på allvar. Hur han än vände och vred på sig var det alltid fel i hans agerande. Men under söndagen fick han upprättelse. 
 
Av någon märklig anledning fick Mourinho för sig att starta med Bastian. Något som inte hänt på 385 dagar. Tysken visade sig från sin bästa sida, när han först spelade fram Fellaini till 1-0 innan han själv avrundade tillställningen med en halv cykelspark. 
 
Det var FA-cupen, Wigan var motståndet, men det syntes på det breda leendet som vägrade lägga sig att det var en lättnad och en glädje för honom. Det visade att han inte slutat bry sig om fotbollen, att han fortsatt är lika tävlingsinriktat som han alltid varit. 
 
Och betydelsen av en assist och ett mål? Ett fortsatt förtroende. Mourinho gick nämligen ut efter matchen och meddelade att Schweinsteiger ska skrivas in i Europa Cups-truppen. 

/Tobias Dahlberg

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln