Vad håller United på med?

Av tisdagskrönikör - Tobias Dahlberg

Zlatan gjorde ytterligare ett mål i helgen och lever trots allt upp till några av de krav som ställdes på honom inför flytten till Manchester. Dock finns det mer att ge, men frågan är om han hamnat i rätt klubb och vad klubben egentligen håller på med?
 

Etiketter: tisdagskrönikören

Sedan Sir Alex Ferguson lämnade laget efter 27 år vid rodret har det varit ett stort frågetecken ståendes vid Old trafford.
 
Sir Alex fixade 13 ligasegrar, fem FA-cupper och två Champions League. Nu är klubben inne på den tredje efterträdaren och ingen har lyckats få ordning på klubben. Vad är det egentligen som krävs? Varför kan inget hitta nyckeln till framgång när det stor en spelartrupp på anläggningen som är värd åtskilliga miljarder.
 
Inför säsongen värvade mästarklubben såväl Pogba som Zlatan. Den förstnämnde som blev den dyraste affären någonsin, men aktieutdelningen har inte blivit vad vi förväntat oss. Varför inte? Varför har inte Pogba klivit i den mittfältskostymen som han gjorde i Juventus? Mannen har inte varit dålig, men han har inte övertygat som vi väntat oss.
 
Zlatan värvades in för att frälsa sin gamle vän. Mourinho skulle inte behöva oroa sig över målen, de skulle den långe svensken fixa. Men det har inte blivit den utvecklingen som alla hoppats på… nästan alla.
 
Nu är det synd att kritisera en man som gjort sju mål och endast har tre spelare framför sig i skytteligan. Trots det har media, speciellt brittisk media emellanåt givit honom kritik. Kanske för att han inte leder sitt lag till toppen, som han gjort i de övriga lagen?
 
Nu deklarerar klubben att de redan nu vill göra klart för ett andra år med Zlatan i laget. Zlatan, som svarar att han antagligen kommer att stanna, vilket egentligen inte betyder någonting. Hur många gånger har vi inte hört det?
 
Zlatan är en man som jagar titlar och nöjer sig inte med att bli trea i ligan och tvåa i skytteligan. En av världens mäktigaste idrottsklubbar behöver rannsaka sig själv ordentligt, hitta en lösning och få behålla Z i ytterligare ett år.
 
Men frågan är hur det ska gå till? Varken Moyes, Van Gaal eller Mourinho får ordning på det. Vart sitter felet? Vem ska kunna lokalisera vart klubben blöder? Och vem ska reparera klubben innan det kanske är för sent?

/Tobias Dahlberg

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln