Crystal Palace kommer att få kämpa i botten 

Av fredagskrönikör - Marcus Lindén

Hur tungt väger en skattkista och välmeriterade spelare när klubbstabiliteten är bortom all kontroll? Svaret finner vi i årets Crystal Palace.
 

Etiketter: fredagskrönikören

Personligen tycker jag Londonklubben är ett av ligans mest intressanta lag och då är ändå konkurrensen minst sagt hård efter denna transfersommar. Crystal Palace har ett par raka Premier-League-säsonger i bagaget och har successivt stegrat i ambitionsnivå och namnkunniga värvningar. Ibland är det dock ingen självklarhet för en ljus framtid.

Det är inte så att Crystal Palace har värvat dåliga fotbollsspelare. Christian Benteke kan mycket väl få igång karriären igen. Loic Remys högstanivå är tillräckligt hög för att konkurrera om en fransk landslagsplats. Och på tal om landslagsmän; Yohan Cabaye finns redan och den i somras inköpta Steve Mandanda som mycket väl kunde hamnat i en av ligans toppklubbar. Det är inte truppen som är det huvudsakliga problemet. Det är att ingen egentligen kommer rycka på axlarna om Crystal Palace hamnar i en bottenstrid.

Alan Pardew står för mycket av det negativa som Crystal Palace uttrycker. Instabilitet och otydlighet - i kombination med ett på tok för stort ego för att kunna hantera sina brister. Pardew förändrar sig aldrig. Segerdanserna och hånen vid den korta framgången som ett par månader senare bytts ut mot en fruktansvärd formsvacka. Det har blivit som en årlig tradition att Alan Pardews lag går segerlösa i omkring 15 raka omgångar. 

Mitt problem denna transfersommaren var inte själva spelarna. Det var snarare att Crystal Palace var på allt som rörde sig. Ingen tydlig linje utan allt som var dyrt. Slutprodukten blev en slagkraftig trupp om allt stämmer. Men inte den stomme av tydlighet som ska stå emot den årliga Pardew-stormen. 

Slutsatsen av detta blir återigen att identitet och tanken besegrar det dyra ogenomtänkta - trots bra spelare. Min gissning är att Crystal Palace kommer att infinna sig i ligans nedre regioner.

/Marcus Lindén

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln