Självporträtt

Av onsdagskrönikören - Karl Sundström

2005 skrev författaren Édouard Levé självbiografin ”Självporträtt”. En bok som endast bestod av påståenden. Levé skulle senare få stor uppmärksamhet när han lämnade in boken ”Självmord” varpå han tio dagar senare tog livet av sig. Men det var ”Självporträtt” som var hans stora litterära verk för dess nytänkande enkelhet. I övermorgon börjar fotbolls-EM i Frankrike. Premiären spelas i utkanterna av det Paris som Levé under stora delar av sitt liv var verksam i. Nedan följer mina påståenden. Om fotbolls-EM och vad som komma skall.
 

Etiketter: onsdagskrönikören

Uttalet på Antoine Griezmann blir, lex-James Rodriguez, en nationell angelägenhet ute i stugorna. Marc Janko visar att Eurogoals-målskyttar är av rätt virke. Grzegorz Krychowiak nämns i samma mening som Theodoros Zagorakis 2004. Wayne Rooney går mållös. Wayne Rooney försöker chippa från distans fler än en gång. Wayne Rooney petas mer än en gång.

Marcel Koller får ett stort klubblagsjobb. Vi pratar mer Yunus Malli än Hakan Çalhanoğlu. Michu Batshuayi blir en modern Dani Güiza. Taulant Xhaka är inte sämre än sin bror. Breel Embolo är inte Johan Vonlanthen. Gareth Bale kan dra ett helt land längre än vad vi tror. Lukas Podolski får speltid. Till slut går det inte att inte ge Julian Weigl speltid. Det pratas mer om Yevhen Konoplyankas potentiella klubbyten än Ukraina i övrigt.

Will Grigg's On Fire. Aritz Aduriz visar att ålder bara är en siffra. Bořek Dočkal nämns i samma mening som Karel Poborský 1996. Bořek Dočkal är egentligen inte ens nära Karel Poborský 1996. Marek Hamšíks tajming i andravågen är bättre än någon annans. Bic Mac-referenserna om André-Pierre Gignac dras upp till ytan igen. Kroatiens supermittfält kan inte kompensera för försvarsshaveriet.

Darijo Srna är fortfarande bäst på det han gör. Belgien har allt utom ytterbackar. Emil Forsberg är som bäst mot lag utan ytterbackar. Ingen förstår varför Igor Akinfeev stannat hela karriären i Ryssland. Allt fler förstår varför Igor Akinfeev stannat hela karriären i Ryssland. Emanuele Giaccherini får spela mer än han borde. Elseid Hysaj förvaltar Seitaridis och Gebre Selassies högerbacksarv.

Robbie Keane ger Sverige orimligt stora problem. Raphaël Guerreiro slår igenom med dunder och brak. William Carvalho slår inte igenom med dunder och brak. Gabriel Torje är bättre i Football Manager. Arkadiusz Milik för tankarna till Milan Baroš. Gylfi Sigurdsson borrar in en frispark. Dimitri Payet borrar in fler än en frispark. Gábor Király spelar inte i shorts. Alla älskar Blaise Matuidi.

Zlatan Ibrahimović gör oss stolta.

/Karl Sundström

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln