Manchester – Det enda rätta

Av tisdagskrönikören - Tobias Dahlberg

Etiketter: tisdagskrönikören

Det sägs att han är klar innan onsdag blir till torsdag, det sägs att Zlatan Ibrahimovic ska göra debut i den engelska fotbollen. Om ryktena är sanna, då blir Zlatan störst i världen.
 
Zlatan har gjort avtryck i Holland, i Italien, i Spanien, i Frankrike, i Sverige, och nu är det kanske dags att göra det i England också.


 
Zlatan har gång på gång visat att han tillhör de allra bästa, att han på egen hand kan avgöra matcher som ingen annan kan. Vilket han också fått bekräftat i hela värden…förutom i England.
 
Engelsmännen vill gärna prata om fotboll som en sport och livsstil som tillhör England. Deras sätt att bedöma en fotbollsspelare handlar om hur bra han klarar sig i Premier League. Vilket har lett till att många fotbollsspelare inte stått pall för trycket.
 
Zlatan har ständigt ifrågasatts utav den engelska pressen och den engelska fotbollskulturen. Skulle nu ryktena vara sanna om en flytt till Manchester, då kommer legenden skapa ny historia. Jag är inte ett dugg rädd för att flytten kan bli ett misslyckande. Tvärtom. Denna flytt kommer vinna nya landområden åt Zlatan. Med tanke på vad han ställt till med i de övriga länder och klubbar han varit i så får vi ändå säga att han har hela fotbollsvärlden i ryggen. När han så småningom bevisar för England hur bra han är, då har han vunnit hela världen.
 
Om nu Zlatan väljer Manchester United kommer hans chanser på att vinna Champions League gå i kras. Åtminstone kommande säsong. Dock tror jag detta kommer bli hans sista och framför allt mäktigaste epok i karriären.
 
Zlatan blir bara bättre och bättre, han får nu återförenas med Mourinho, som det ser ut. Med största sannolikhet har Zlatan ställt sina krav på klubben, på Mourinho och på laget. Han vil vara med och spela klubben till toppen igen. Och under sitt andra år i den anrika klubben kommer han vara där, redo att vinna Champions League åt klubben. Den titel han saknar.
 
Zlatan vet vad han får när han kommer till Manchester. Manchester har ingen aning om vad de får när de värvar Zlatan. För han kommer göra större avtryck än han redan gjort.
 
I mina ögon är United det rätta stället, för att påbörja sin sista epok i jakten på att återigen bli en frälsare. Skulle Zlatan flytta till Manchester, skulle Zlatan hjälpa klubben till toppen, skulle Zlatan vinna nya titlar åt klubben. Då kan vi räkna med att hans namn kommer skanderas över hela världen, som den största fotbollsspelaren som vandrar på vår jord.
 
En flytt till Manchester är det enda rätta för Zlatan just nu!

/Tobias Dahlberg

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln