Simeone - Svaret på gåtan

Av tisdagskrönikören - Tobias Dahlberg

Den rumänska lagkaptenen Razvan Rat medger att deras chanser till att gå långt i sommarens EM-slutspel inte är så stora. Han förklarar att laget inte har de stjärnor som kan behövas. Rat själv är inte orolig och menar att deras starka försvar, inspirerat av Simeone, kommer leda till framgång.
”Vi är taktiskt kloka i backlinjen. Tanken är att hålla nollan och att därifrån skapa egna chanser och göra mål. Man kan jämföra det med Simeones Atlético-lag”.

Etiketter: tisdagskrönikörenDu behöver inte vara någon raketforskare för att förstå att de bästa fotbollsspelarna tjänar mest pengar.
Du behöver inte skriva 2.0 på högskoleprovet för att inse att många bra spelare i samma lag ger bättre förutsättningar för att vinna titlar.
Däremot om du står som tränare med ett manskap, som jämfört med konkurrenternas, inte är mycket att skylta med. Då har du en utmaning framför dig!

Denna utmaning har Simeone tacklat med att utnyttja det som är allra viktigast för att stå högst på tronen. Simeone vet att 11 Ronaldo eller 11 Messi inte hade givit honom något mer än motgångar. Han vet om att laget alltid är starkare än jaget. Och när rovdjuren Ronaldo, benzema och Ramos står på andra sidan planhalvan, då är det bara flocken som helhet som kan bemästra dem.

Simeone står nu inför sin andra Champions League-final på tre säsonger, och det tack vare hans passion för fotboll och hans vilja att tillfredsställa det samhället och det människorna som omringar honom. Det finns ingen supporter som är viktigare än någon annan, det finns inte någon lagdel som är viktigare än någon annan, Simeone predikar för det fotbollen är. En lagsport. En lagsport där blod, svett och tårar väger ack så mycket mer än vackra finter eller många mål.

Diego Simeone har bevisat att laget är större än jaget och nu återstår bara ett hinder för att visa hela världen att Atletico Madrid är bäst i Europa.. Jag tror han njuter av dessa dagar, att veta att han snart kan fälla undan benen på deras värsta rivaler, i den största av finaler.    

/Tobias Dahlberg

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln