Vart tog Hägersten Hot Heaven vägen?

Av måndagskrönikören - Bernt Ljung

Det är söndagen den 20 november 2016. Matchen mellan Malmö Redhawks och Frölunda är pausad eftersom en anhängare till ett av lagen, eller snarare anhängare till den grupp som satt i system att förstöra idrottsevenemang, kastat in ett knallskott på isen. I denna paus hoppar plötsligt en person över sargen. Han har en hockeyklubba i handen. På tröjans framsida står det ”Champions Leauge 2017”. Innan vakter hinner fram till honom, så har mannen på lite stappliga ben, någonstans mellan cirklarna, lyckats skjuta ett höstlöv i ena buren. Några få i publiken jublar, men de flesta däremot är trötta på detta spektakel som stör, även om matchen i och för sig var pausad. När vakterna lyfter ut den lätt salongsberusade hockeyamatören så är det få i publiken som är lika glada som denna hockeyidiot. Men plötsligt så stiger ett sorl bland publiken, ett ljud som pendlar mellan jubel, förvåning och skratt. Mannen som nyss plockats av isen och därefter lyfts ut ifrån arenan visade sig att vara ingen mindre än Markus Rosenberg.
 

Givetvis så är denna historia uppdiktad utan någon som helst verklighetsförankring, men den skulle kunna bli en parallell till vad som nyligen hände i Göteborg där en nykorad svensk mästare gjorde en soloraid på en annan stor arena. Givetvis är detta initiativ oacceptabelt men ändå lite harmlöst då matchen för tillfället var pausad och syftet var inte ondska och djävulskap, utan som det verkar, stadgat i humor. Nu ska hockeykillen straffas vilket ändå bör ske då han inte ska ges fördelar eftersom han är känd. Men vad hade hänt om killen innan matchen hade kontaktat hemmaklubben och sagt att han gärna kunde beträda planen som någon form av pausunderhållning så att publiken kunde få se en nykorad svensk mästare från stan live? Jo, förmodligen hade han fått någon form av ersättning istället för som nu, straff…
 
Dagen efter debaclet i Göteborg så hör man som vanligt intervjuer med folk som har någon form av ansvar kring dessa frågor. Frågorna är de vanliga och svaren likaså. Ett svar som ständigt upprepas är att det är en liten klick som går hela vägen och saboterar. Nu har jag ingen egen, eller för den delen någon annans statistik att luta mig mot, men min känsla är att nyrekryteringen till denna gruppering ökar vilket är värdelöst!
 
Blåvite Sebastian Erikssons civilkurage då han under matchen skäller ut supportrarna var både snyggt och uppfriskande att se. Jävla bra gjort! Tänk om spelarna efter matcherna istället för att gå fram till fansen och göra vågen och applådera och annat trams (för att ställa in sig) gick direkt in som för att markera sitt missnöje. Kanske kan det ge effekt, kanske inte. Det ser i alla fall skevt ut med denna hyllning till fansen när de istället för stöd, förstör.
 
Då vi nu behöver mer positiva inslag på våra läktare så undrar vän av ordning, vart tog Hägersten Hot Heaven vägen?
 
Meca Hockey Race, vad är det? Jo, det visade sig vara samlingsnamnet för kvalificeringen till elitserien i hockey. Att en sådan fantastiskt populär produkt lyckas med att ha ett sådant anonymt namn måste vara någon form av svenskt bottenrekord i produktplacering.
 
Vore jag sångare i rockgenren och fick höra Paul Rodgers i Free när han sjunger ”All Right Now” skulle jag omgående fundera på omskolning. Denna världshit skrevs i början på 1970 av basisten Andy Fraser på tio minuter i ett omklädningsrum i Durham efter att gruppen levererat ett dåligt gig.
 
Om gruffet mellan de två svenska kvinnliga pugilisterna så sa P Roberto, Sluta bråka och börja fajtas! Det var det enda roliga i den soppan.

/Bernt Ljung

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln