Atlético favoriter till CL-titeln

Av - Adam Nilsson - Fredagskrönikören - på en lördag

För den konspiratoriskt lagde kan man rätt enkelt tänka sig hur Champions League-lottningen kan komma att falla. Ett Madridderby och en match mellan Peps nuvarande klubb Bayern München och hans kommande Manchester City. Ingen skulle överraskas om det blir så, vi har blivit för härdade av ödets ironi när det kommer till UEFA-lottningar så varför skulle vi bli det den här gången?
 

Etiketter: fredagskrönikören

Sett till de fyra lagen som är kvar är det fyra lag som har lite olika historia inom turneringen. Real Madrid och Bayern München har makalöst mycket erfarenhet från den största av europeiska cupturneringar för lag. Atlético Madrid var nyligen i final och har under de senaste åren skapat sig en vana av turneringen. Manchester City är den stora nykomlingen i sammanhanget.
 
För mig är Atlético Madrid den stora favoriten just nu. Inte bara för att de slog ut Barcelona – vilket visserligen väger tungt i sammanhanget – utan också för att de är det just nu formstarkaste och mest organiserade laget. Diego Simeones stora styrka är att han får sina lag att samla sig bakom hans tankar och idéer. En styrka som kan räcka väldigt lågt i sådana här typer av turneringar när det handlar om få matcher men där alla är viktiga.
 
Tvåa på listan skulle jag säga att Bayern München är. De tyska rekordmästarna är just nu inne i en rejäl formsvacka, men de förlorar trots det inte. Det ser inte perfekt ut, långt ifrån men deras trupp är oerhört stark och potentialen är enorm och det finns mycket att ta av där. Skulle Pep Guardiola få igång sitt lagbygge kommer de att bli livsfarliga i semifinalerna.
 
Efter Bayern är det Real Madrid som dyker upp. Real har haft en underlig säsong med höga toppar men extremt djupa dalar. Vinsten mot Barcelona i ligan har satt fart på klubben och laget men Zinedine Zidanes lagbygge har fortfarande många frågetecken. Mot Wolfsburg visade det sig med jämna mellanrum att laget saknar några procent för att verkligen kännas som en given titelkandidat i Champions League. Samtidigt är deras erfarenhet guld värd i dessa sammanhang-
 
Sist sätter jag Manchester City. Deras brist på erfarenhet från att ha kommit så här långt in i turneringar väger tungt. Britterna har inte heller imponerat även om de har fått ordning på sitt försvarsspel på sistone. City har vissa specifika spelare som håller väldigt hög klass men de är alldeles för beroende av att dessa spelare ska lyckas för att laget ska nå framgångar. För mig är City därför det svagaste laget kvar i turneringen.
 
Oavsett lottning och oavsett hur jag rankar lagen är jag övertygad om att vi kommer att få två intressanta semifinalmöten. Enkelt sagt är det inget lag som just nu verkar så pass överlägset och inget lag som verkar så pass underlägset så att det kan bli riktigt ojämna möten. Därför har vi något oerhört spännande att se fram emot. Det är jag säker på.

/Adam Nilsson

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln