Marcus Rashford, Man Uniteds nästa storstjärna?

Av tisdagskrönikören - Tobias Dahlberg

Han är glädjen i en sorglig saga som snuddat botten för att segla mot toppen. Förhoppningsvis blir han den vändpunkt som Wayne Rooney en gång var.
När Rooney 2004 kom till Manchester United var det i en situation med bitter eftersmak. Trippeln 99, Premier League-guld 2000, 2001, 2003 och ”bara” trea 2004. Under Wayne Ronneys första säsong i United, 2004/2005 var det första gången på 17 år som klubben stängde säsongen helt trofélös.
 

Etiketter: tisdagskrönikören

2010 kom United tvåa i Premier League, 2011 vann de, 2012 tvåa, 2013 seger igen, innan det stora djupdyket kom. Sir Alex Ferguson hängde rocken på galgen, organisationen var med om stora förändringar och klubben har spenderat fantasisummor för att få ordning på laget.
 
Som supporter till en organisation som Manchester United har du förväntningar som innefattar framgångar varje år, men i den bittra tid som nu infinner sig i staden där klubben fått se sig som näst bäst finns det saker att glädjas åt.
19 år var Wayne Rooney när han debuterade för Manchester United.
18 år var Marcus Rashford när han nyligen debuterade för klubben.
 
Från Liverpool och Everton kom Rooney till Manchester.
Marcus Rashford behövde ingen flytt. Sedan 7-års ålder har han tillhört klubben. I den ”kris” klubben nu befinner sig i finns det anledning att glädjas åt stadens nya kelgris.
Han som ska vända vindarna!
Mål mot Midtjylland, två mål och matchhjälte mot Arsenal och det färskaste minnet är Rashfords mål från i söndags, när han 18 år gammal sköt United till segrare i derbyt och återtog platsen som stadens bästa lag.
 
Även om troféerna uteblivit så finns det en ung grabb som sprider hopp över staden och över klubben igen. Snart är United tillbaka på tronen igen, just nu finns det ingen anledning att sörja, utan njuta av Marcus Rashford.
Han är född i staden, med samma resa som Wes Brown, Danny Wellbeck and Ravel Morrison. Från Fletcher Moss Rangers till United.
Enligt min mening är Rashford den som har störst talang utav alla dessa spelare.
Spelar Rashford sina kort rätt, då spelar han i det engelska landslaget, blir en storstjärna och kommer bli lika ihågkommen som George Best.
 
Marcus Rashford är den yngsta spelare som någonsin avgjort ett derby i Manchester.   

/Tobias Dahlberg

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln