Två säsonger summerade på tolv minuter

Av onsdagskrönikören - Karl Sundström

Så hände det igen. Everton tappade en ledning. West Ham åt ikapp ett underläge. Inom loppet av tolv minuter sammanfattades de båda lagens respektive säsonger.
 

Etiketter: onsdagskrönikören

Jag hade stora förväntningar på matchen mellan Everton-West Ham i helgen. Två lag under toppskikten – med potential att explodera ut med hjälp av de nya TV-pengarna. Everton har fått in en ny delägare som sägs vara villig att investera i spelatruppen redan till sommaren. Och West Ham tar sitt moderna-fotbollen-steg när de till nästa säsong flyttar in på Olympiastadion. Det är två klubbar med goda framtidsutsikter. Men det är egentligen bara en klubb som mår särskilt bra just nu.
 
För Everton fortsatte att vara precis som Everton varit 2015/16. Briljant i sina stunder – men fullständigt uselt emellanåt. Olyckligtvis för Martínez och co kommer dessa usla stunder med mer regel än undantag i slutskedet av matcherna. Everton spelade, trots Mirallas utvisning, stundom ut West Ham och hade bud på mer än 2-0. Men när Romelu Lukaku nonchalant missade straff och chansen till 3-0 var det som att allt raserade. 
2-1, Michail Antonio.
2-2, Diafra Sakho.
2-3, Dimitri Payet.
Schakmatt på bara tolv minuter.
 
Å ena sidan, å andra sidan. För West Ham krävs det så ofantligt lite för att få den där energin. En till synes oviktig straffmiss svängde hela pendeln och gav dem matchen. Det är däri jag tycker Bilic-kärnan i detta West Ham finns. Spelartruppen är en bra bit ifrån topplagen i Premier League. Men moralen och energin har få övermän denna säsong.
 
Och sedan har dem ju Dimitri Payet, segerskytten. Om det inte hade varit för Riyad Mahrez supersäsong hade han varit säsongens spelare. Och hade det inte varit för den långa skada som han ådrog sig så hade West Ham varit…tja, vem vet. Klart är i alla fall att det finns få spelare som just nu är lika sevärda som Payet.

/Karl Sundström

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln