Vad jag önskar mig av fotbollsåret 2016

av fredagskrönikören - Adam Nilsson

Nu närmar sig julafton och lite välförtjänt ledighet med all hast. Min inledande tid här på Vilirare har gått i rasande fart och det ska bli oerhört spännande att se vad fortsättningen har bjuda på. Själv har jag en liten önskelista från min egen sida av vad jag vill se ske under fotbollsåret 2016:

 

Etiketter: fredagskrönikören

Först och främst hoppas jag på att Allsvenskan 2016 lever upp till allt som Allsvenskan 2015 gjorde. Det svenska fotbollsåret var på många sätt fantastiskt och Allsvenskan höll vansinnigt hög kvalitet i sin helhet. Fotbollsmässigt må Allsvenskan inte vara i närheten av Europas absoluta bästa ligor, men sett till allting som kretsar kring den svenska fotbollen håller den absolut högsta klass. Fantastiska publiksiffror, jämn kamp om titeln och ett antal intressanta överraskningar. Allsvenskan 2015 bjöd på underhållning från start till mål och jag hoppas på samma sak även nästa år.

Fotbolls-EM i Frankrike kommer att spelas med svenskt deltagande vilket är oerhört härligt för oss. Det är inget snack om att Sverige med stor sannolikhet inte kommer att ha särskilt mycket att göra med slutstriden när det väl drar ihop sig men min förhoppning är i vilket fall att de genomför turneringen på ett godkänt sätt och kommer därifrån med hedern. Annars har jag höga förhoppningar på EM-mästerskapet och jag hoppas att det blir en folkfest som kommer att handla om fotboll och inte om skandaler och tragedier.

Jag önskar mig en vår där fotbollsvärldens absolut bästa klubbar slåss om att nå hela vägen i den finaste av turneringar – Champions League. Barcelona och Bayern München ser för tillfället nästan oslagbara ut men det tycks alltid komma något lag från ingenstans som tar sig långt och slår ut den ena favoriten efter den andra. Champions League blir aldrig långtråkigt och jag hoppas att vi får se de två bästa lagen göra upp om titeln när det närmar sig i maj. För Champions League-finalen har en nästan fanatisk uppbackning i mitt hem.

Sist men inte minst önskar jag mig ett fotbollsår som kommer att präglas av fotbollen på planen och mindre om det som sker utanför. Fotbollsåret 2015 har tyvärr blivit nedsolkat av den ena skandalen efter den andra och ännu är vi långt ifrån att lösa dessa mörka historier som dyker upp med jämna mellanrum. Min förhoppning är att 2016 kan bli året då fotbollen tar ett steg bort från historierna om korruption och mutor till att handla om det sportsliga och glädjen med det som sker på fotbollsplanen. Det borde vi verkligen unna oss själva för det är trots allt vad fotbollen handlar om. Glädje och att förena människor från världens alla hörn.

God jul och gott nytt år på er!

/Adam Nilsson

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln