Därför ska du bli ledare!

av tisdagskrönikören - Einar Edvardsson


För mig har idrotten gett en oväntad livsutveckling. Jag föddes i ett fint villa- område i Jönköping(inte långt i från J-Södras Stadsparksvallen). För mina föräldrar var det självklart att skriva in mig kvartersklubben Hallby vid 5 års ålder. Där skulle jag träffa kompisar och lära mig att idrotta men det blev mycket mer än så.

 

Etiketter: tisdagskrönikören

Jag fortsatte att spela fotboll och åren gick. Tack vare fantastiska ledare och medspelare utvecklades Hallby's P-94 lag som jag var med i till ett av stans bästa lag i vår åldersklass (bakom oövervinnliga jätten J-södra). 
När allt gick som bäst och mina drömmar om att spela fotboll på hyfsad hög nivå fortfarande levde förändrades allt. Efter 30 sekunder in i andra halvleken av seriepremiären slet jag av korsbandet, ledbandet och krossade menisken i mitt vänstra knä. Då förstod jag att säsongen var över och ganska snart förstod jag även att mitt fotbollsspelande var över när jag bara var 16 år gammal.

Än idag är tacksam till min tränare Stefan som nu är ordförande i klubben. Han sa ett år efter skadan att 16-årslaget saknade tränare och frågade om jag var intresserad. Jag hoppade på. Efter ett tag kände jag att att det var roligare att vara ledare än att spela själv och började gå på utbildningar.
 
Snart är 2015 över och jag har gjort mitt 4 år som tränare och mitt första år som heltidsanställd av Hallby Fotboll. Att få jobba med fotboll till 100% hade jag inte ens kunnat drömma om för några år sedan. Det känns som att jag har världens roligaste jobb! I mitt arbete sköter jag bland annat administreringen för föreningen jag är också tränare i Hallbys herrlag. Jag har även anordnat High-5 cup 2015 som är en fotbollsturnering för kommunens femteklassare med 700 deltagare vilket blev en succé.  Vill ni veta mer om cupen får ni väldigt gärna gå in på länken längst ner.

Framtiden för Hallby ser ljus ut, med fler nya ungdomar som spelar, ett nystartat damlag ett hungrigt herrlag med 50 % egna produkter som vill uppåt i seriesystemet. Vi har även ett nystartat integrationsprojekt med en närliggande skola där de nyanlända eleverna kommer att få möjligheten att vara med och spela fotboll i Hallby.
 
Dessa fyra år som tränare har gett mig mer känslor, upplevelser och möten med folk än vad mina 11 år som spelare någonsin gav mig. Jag hoppas att det fortsätter så. Så får du någonsin frågan om att vara ledare, tränare, lagledare eller någon annan funktion i ett lag eller förening så tycker jag du ska tacka ja. Jag kan garantera att du kommer få erfarenheter där, som du aldrig kan få någon annan stans.
Hoppas ni gillade inlägget, nu ska jag skynda iväg till träningen!

http://www.high5cup.se/

/Einar Edvardsson

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln