7 tillfällen som får dig att tvivla på varför du spelar fotboll

AV spelaren - Matilda Jansson

Att spela fotboll i de lite lägre serierna kan vara underbart. Men det kan också vara lite mindre underbart, milt sagt.

1) Du känner att en riktigt bra träning är på gång. Spelövningarna är avklarade och tvåmålet har precis satt igång. Ditt lag leder men plötsligt blir det helt mörkt. Någon har ställt timern fel på belysningen och det tar 30 min. för lyset att tändas igen. Bara att vandra in till omklädningsrummet igen då. Bättre lycka nästa träning.

 

Etiketter: spelaren

2) Att ha en lagkapten eller tränare, som tycker matchuppvärmningen är det bästa och viktigaste som finns - det kan verkligen framkalla ångest. Varför ska vi värma upp i 45 minuter när vi ändå går in i omklädningsrummet 15 min innan matchstart och kommer ut lika kalla som vi började?     

3) Du spelar bortamatch mot ett landsortslag mitt ute i ingenstans. Värre hemmadomare får man leta efter, vilket leder till förlust och ni är på väg in i det så kallade omklädningsrummet (baracker) för att duscha. Plötsligt hörs ett skrik från duschrummet. Det finns inget varmvatten - vattnet är iskallt. Som om inte förlusten vore nog!  

4) Någon börjar panikartat rota i medicinväskan. Direkt vet du vad som saknas; benskyddstejpen. Någon har en gammal slatt i väskan som snabbt går åt, men majoriteten i laget blir utan. Benskydden hänger och slänger under hela träningen.

5) Det kan regna egentligen hur mycket som helst utan att det rör dig i ryggen. Men blåst däremot. Det går inte att spela fotboll i halvstorm!

6) "Hörni! Det fattas en boll, alla tar ett varv runt planen och letar!". 90 % av laget kör en alibi-letning. Alla vet ändå att vi aldrig kommer att hitta den där bollen, eftersom materialeren säkert räknat fel.

7) Du springer entusiastisk fram mot de uppvärmningsbollar som ni som bortalag blivit tilldelade. Lite försent upptäcker du att det är en stenhårt pumpad Selectboll som du precis har slagit en crossboll med. Värken i foten håller i sig till matchstart.


/Spelaren

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln