Koreanska spelare vill börja använda domarsprayen

Av spelaren - Matilda Jansson

Domarsprayen gjorde succé under sommarens VM och blev en riktigt snackis. Efter mästerskapets slut blev sprayen snabbt en naturlig och uppskattad del av domarens utrustning runt om i Europa (förutom i Sverige eftersom frågan var tvungen att utredas i ett år först). Den tidsvinsten som sker vid fasta situationer har blivit uppskattad både av spelare och av publik.
 

I Sydkorea har spelarna dock reagerat mot hur sprayen används och spelarfacket har lämnat in en protest till förbundet. Se här.
Orsaken sägs vara att domarna sprayar rakt över spelarnas fötter när de står uppställda i mur. Detta fortsäter trots upprepade tillsägelser från spelare. Spelarna hävdar att deras skor blir förstörda och har förutom att ha lämnat in en protest även föreslagit lösning på problemet. Förslaget från spelarfacket är att varje spelare under matchspel ska bära en egen mini-spray, förslagsvis att fästas i byxlinningen.

När domaren blåser frispark är tanken att den spelare som fått frispark själv gör en markering i gräset, där han anser att förseelsen inträffat. Spelarfacket lyfter fram tre stora fördelar med en sådan lösning. Först och främst löser det problemet med förstörda skor, sedan menar man att det kommer att spara ytterligare tid vid frisparkar. Sist men inte minst menar man att det främjar fair play inom den Sydkoreanska fotbollen, eftersom spelarna lär sig att lita på varandra. Detta är minst sagt ett udda förslag, men helt klart intressant att följa utvecklingen kring!

Etiketter: spelaren

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln