Jävla bengal  

Av Mästaren - Bernt Ljung

"Den där jävla Northug drog ju inte en enda meter i spåret! Enda gången han drog var ju i fyllan från den där kvaddade bilen…" Dessa rader var från en insändare i lokaltidningen dagen efter att VM avslutades i grannkommunen.
 

 Denna för dalfolket stora happening där de svenska skidlöparna på dam- och herrsidan svarade för goda insatser men där Norge återigen visar att de spelar i en högre division, och den där jävla Northug, han tycks vi aldrig komma underfund med. Han är längdlaggens Zlatan eller rockstar om det nu går att vara det i denna allt annat än rockiga sport och hade den norska staten beslutat att han skulle ha burit fotbojan under VM istället för efter så hade svenskarnas chanser ökat avsevärt eftersom det skulle ha inneburit en rejäl black om foten för honom. Både barnslig och vuxen tillsammans med hans oberäkneliga utspel och syrliga provokationer mot oss svenskar gör att vi bjuds på stor underhållning mellan duellerna i spåren. Men oavsett vad vi tycker så har han något som svenskarna saknar, han är taktisk och han kommer kanske att minnas som den åkare som på allvar förde in taktik i sporten. Förmodligen ett framtida måste för framgång nu när de flesta av de bästa tagit ut det som går att få ut av träning från en människokropp. Grenar med gemensamma starter som skidåkning och i viss mån löpning är väl de enda sporterna som man hittills vunnit framgångar i utan att vara taktiskt tränad och förberedd i. Den som vill vinna guldmedaljer i framtida spår måste vara mycket fräckare och arkivera de oskrivna reglerna och endast hålla sig till de skrivna. Kritik och gnäll om egoism och osportslighet kommer över tid att försvinna precis som det gjorts i tex cykelsporten…

Skulle kika på cupfighten mellan AIK och Bajen. En tidig tävlingsmatch mellan två storstadsgiganter som många fotbollsälskare såg fram emot. Den stora massan supporters på Friends bidrog också kraftigt till att skruva upp förväntningarna på hela evenemanget. Vet inte hur andra reagerade men när väl matchen, eller snarare festen började så hade jag tappat min entusiasm på grund av att fotbollen nu kom i andra hand. När ännu en bengal halades fram så slutade jag titta och jag tyckte det blev värdelöst. Om denna orgie i pyroteknik hade levererats av supportrar från tex Djurgården i syfte att förstöra festen vore det på något sätt begripbart trots allt. Men jag utgår ifrån att ansvariga för rökavbrotten kom ifrån de spelande lagens supportrar och i så fall är det fullständigt obegripligt. Om man kallar sig supporter men egentligen bara är intresserad av att själv få vara i fokus så har man inte fattat vad ordet supporter betyder och vad som förväntas av en person som vill kalla sig för det.

Salve

Etiketter: mästaren

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln