Det enda jag vet är att Messi är bäst genom alla tider. 

Av nörden - Wille lund

Jag vet inte, jag såg inte Maradona snurra bort halva England i Mexiko -86. Jag var inte på Råsunda -58 då fotbollsikonen Pelé, 17 år, presenterade sig för fotbollsvärlden.
Jag vet inte hur jag skulle resonerat om jag var 65 bast. Kanske skulle jag vara Pele-frälst, och anse att han fortfarande är världens bästa. Men nu är jag inte 65 bast, jag tillhör Messi-tiden.
 

Den 6:e april, 2010. Showen började efter drygt 20 minuter. Den lilla argentinaren tar emot bollen och börjar driva inåt, han väggspelar med Silvestre (Arsenal) för att sedan skjuta upp bollen i det högra krysset. Messi hade kvitterat på Camp Nou.
Kvarten senare, återigen Messi med bollen. Med en briljant genomskärare hittar han Abidal. Inspelet från fransmannen misslyckas, men Messi har letat sig in i straffområdet. Två touch: Med den första tar han med sig bollen förbi försvararna, med nästa chippar han upp den i nättaket.
“ETT ÄKTA HAT-TRICK” minns jag att Niklas Holmgren vrålade strax före halvtidsvilan, och mycket riktigt. 3 mål, alla efter varandra och alla i samma halvlek. Messi lobbade in 3-1 målet och avslutade sitt hat-trick, men inte målkalaset. Hans fjärde kom i slutet av matchen, då han sköt in bollen mellan benen på Almunia.

Kanske var han ensam på tronen redan då, 22 år gammal. Han hade ändå hunnit med att avgöra en CL-final, vunnit ligan och cupen och tagit hem en Ballon dOr. Men inte ett VM, och det han ju fortfarande inte - trots att han tagit hem en mängd priser sen dess. Ibland pratar man ju om det, att man ska ha vunnit VM för att kunna rankas som världens bästa, eller åtminstone så blir det betydligt lättare att benämnas med den utmärkelsen. Om man inte har vunnit VM då, låt oss säga att Messi aldrig gör det. Hur många titlar måste man vinna för att ändå rankas som den bästa, eller hur bra måste han vara? Lika bra som Messi är svaret, eller lite sämre räcker nog. Och med alla de titlar, individuella som lagpriser, har han vunnit tillräckligt mycket.

Förra helgen behövde argentinaren 1 mål för att tangera Zarra’s rekord från 40’ och 80’ talet, efter ett hattrick är han numera spanska ligans meste målskytt genom alla tider. Han är ensam på tronen även i Champions League, 3 mål mot Apoel på tisdagskvällen tog honom förbi Real-ikonen Raul.

Om Messi var bäst någonsin för 4 år sedan vet jag inte, jag vet inte heller om det kommer komma någon som blir lika bra som honom. Men jag vet, att efter 5 ligaguld, 3 CL-titlar, 2 Klubblags-VM, Copa del Rey och Super Cup-titlar. 4 Guldbollar, alla möjliga målrekord och inget VM-guld, är han bäst någonsin.

/Nörden

Etiketter: nörden

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln