Gör om gör rätt, UEFA


Av - Fredrik Finnebråth -
Journalist med ett brett och genuint sportintresse. Följer alla de stora ligorna i Europa, i synnerhet Premier League. Ser hellre en snygg passning än ett bra skott. Tycker att alla borde vara mer som N'Golo Kante, både på planen och utanför.

Det har knappast gått någon obemärkt förbi att Henrikh Mkhitaryan väljer att inte åka med Arsenal till Baku, där Europa League-finalen mot Chelsea spelas på onsdag.
 

Etiketter: fredrik finnebråth

Armeniern Mkhitaryan väljer alltså, fullt förståeligt, att stanna hemma i London i stället för att åka med till Azerbadjan. Han gör det, helt enkelt, av säkerhetsskäl.

Ska det få vara så här? Ska politik få spela en så stor roll inom fotbollen? 

Att det går åt den här utvecklingen är inget nytt, men när det går så långt att en spelare inte kan spela en final på grund av politik, då har det gått alldeles för långt.

Oavsett hur viktig eller oviktig Mkhitaryan är för Arsenal så ska detta inte få hända. Det är strunt samma vem spelaren är, men säg att det hade varit en spelare av tyngre dignitet - då är jag övertygad om att matchen hade flyttats. 

Men jag fattar att massvis med personer redan köpt biljetter och bokat resan till Baku, så att flytta matchen stjälper troligen mer än det hjälper. Det är därför man ska göra rätt från början, för så här får det inte gå till på den här nivån, UEFA. 

När man tittar på vart de stora finalerna spelas och i vilka länder som mästerskapen arrangeras så syns det tydligt vad som är fotboll i dag. Det är pengar inblandat i det mesta, och då blir det nästan automatiskt politik av det hela. Kan inte fotboll bara få vara fotboll? Det tänker nog många, inte minst Henrikh Mkhitaryan, när han sitter hemma på onsdag, i TV-soffan, och lever mitt inne i den här mardrömmen. Ska det få vara så här?

/Fredrik Finnebråth

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Göran Andersson » SM-guld på väggen:  ”Det var intressant och inspirerande läsning, Bosse! Jag kan bara konstatera att ..”

  • Åke Samuelsson » När jag mötte Gud, ja alltså Torbjörn Nilsson:  ”Denna krönika borde vara obligatorisk i utbildningen av alla ungdomstränare. Und..”

  • anonym » Hockey vs hockey:  ”You DON'T have permit use this Dzurilla photo, due to copyright of the reprehoke..”

  • Curt Einarsson » SM-guld på väggen:  ”Vilken lysande story! Var egentligen ute efter en faktauppgift, hade lite lagom ..”

  • Rune Larsson » SM-guld på väggen:  ”Mycket trevlig krönika Bosse!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln