Storhetstiden är definitivt över

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

Manchester United är ett lag med kaos-stämpel på sig igen. Helgens förlust mot West Ham innebar inte bara noll poäng, utan även nya skador och sett till hur prestationen såg ut så ska det mycket till för att United ska bli ett storlag igen inom en snar framtid.
 

Etiketter: johan videll

När det stod klart att Manchester United valt att anställa Ole Gunnar Solskjaer som ny tränare efter José Mourinho var jag en av många United-anhängare som jublade. Nu jublar jag inte lika mycket och med handen på hjärtat kan jag inte säga något annat än att jag är bekymrad. För mig har United alltid varit ett storlag, ett av världens bästa lag, men det är de definitivt inte längre.

Jag kan inbilla mig det hur mycket jag vill, men resultaten talar sitt tydliga språk. Se bara på de två senaste insatserna. Vi tog oss an Europa League-premiären med ett reservbetonat lag och gästades av FC Astana från Kazakstan i premiären. Det blev tre poäng med minsta möjliga marginal tack vare 17-årige Mason Greenwood som stod för matchens enda mål och sett till matchbild var det väl en rättvis seger, eller var det inte det?

Bara för att man skapar mest behöver det inte nödvändigtvis vara rättvist att vinna. FC Astana kom till Old Trafford med en tydlig matchplan och det var nära att de lyckades bryta dödläget innan Greenwoods mål, men United lyckades bäst ändå, vilket jag tycker var trevligt såklart.

Därefter gästade vi West Ham borta i söndags, i en match som innebar noll poäng efter 2-0 i baken och nya skador. Sedan tidigare har Solskjaer en skadelista med namn som Paul Pogba, Luke Shaw och Anthony Martial, men nu kan vi lägga till Marcus Rashford på den listan också, tror vi i varje fall. Det såg inte så bra ut när han klev av mot West Ham.

Vad jag vill komma till är att United inte är något storlag längre. Victor Nilsson Lindelöf skrev nyligen på ett nytt femårskontrakt med klubben och vissa medier har målat upp detta som att VNL sitter på ett drömkontrakt med en klubb i världseliten. Så är inte fallet. Kontraktet säger jag inget om, men han spelar inte för ett av världens bästa lag, åtminstone inte just nu.

Jag hoppas att United kan ta sig dit, med VNL som mittback. Som svensk hoppas man på det lite extra. Något annat jag hoppas på är att United plockar in Zlatan så fort fönstret öppnar igen.

Personligen är jag svag för Zlatan av många skäl och jag hoppas att han kan vara den frälsare som gör United till vad United var, en vinstmaskin. Får vi se Zlatan i United igen så känns det genast lite mer intressant igen.

/Johan Videll

Kommentera gärna:

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln