Snälla Sverige...

                                                  Sverige vs. Färöarna 2-0. Förr i tiden var matcher mot svaga lag garanterade målkalas. Idag kan varken Sverige eller andra nationer per automatik bättra på sin målskillnad mot dessa fotbollens småriken. Det var bra att Sverige vann, punkt.

Österrike på bortagräs är lite mer svårtuggat men dock inget Mount Everest som ska besegras. Det är snarare en ganska alldaglig och begränsad europeisk motståndare så kraven och förväntningarna var därför att en seger fanns i påsen eller i alla fall inom klart räckhåll. Okej, om anfallsspelet hackar för att för många för ofta måste hjälpa till för långt ner i plan så får ett kryss duga. Resultatet blev en flopp och reflektionen är ånyo att för många av våra ”stjärnor” är överskattade. Därför ska det nu gnälles lite som vi säger i Bölänge.

 Rasmus Elm, såg i laguppställningen som rullade förbi att han skulle starta. Det måste ha varit något tryckfel eftersom han inte syntes i min tv förrän han plötsligt joggade mot bänken för att bytas ut. Kan man byta ut någon som inte varit med?

Sebastian Larsson, hur kan det vara möjligt att som vuxen människa under 90 minuter plus stopptid match efter match gnälla och tjata och vifta med armarna mot alla vid alla frisparkar och inkast som inte går hans väg? Drygt är väl bara halva riktnumret!
Är man dessutom inte kapabel att leverera någonting från mittfältet mot lag som Färöarna Moldavien och andra nationer med samma låga status så blir dessa pajaserier bara ännu mera patetiskt.

Johan Elmander, inte så mycket klag på han efter det snygga målet. Dessutom så gnuggar han på förtjäntfullt mot alla motståndare. Jag har däremot aldrig sett en spelare fått så många motståndarhuvuden i bakhuvudet. Eftersom det där upprepas i match efter match så undrar jag varför alltid backen kommer fel bakom Elmander? Ont som fan verkar det göra i alla fall.

Mittbackarna, jag har aldrig imponerats av den här duon och lite undrat varför de fått så mycket speltid. Har inte bra mittbackar varit något som alltid funnits i Sverige? Samtidigt så lider jag med dem eftersom de har hjärta och moral. Tyvärr så räcker inte det när vi ska tävla om biljetter till mästerskap. Att vara bra i andra lag och dessutom ganska bra lag hjälper inte när det inte stämmer i ett landslag.

 Zlatan, den enda som kan göra nåt spännande och konstruktivt av ingenting. Hans passningsspel är fruktansvärt bra. Skarven till Elmander var ett praktexempel på det. I de flesta lag finns spelare som är klart bättre än övriga. Ofta specialsys roller till dem och ofta ges fribrev till försvarsarbetet. Orättvisst och lite divigt, kanske men vi törs inte vara utan dessa begåvningar.

 Ola Toivonen, en arg spelare som blir fulare och fulare ju mer han misslyckas i matcherna. Här är egot starkare än laget. Synd för killen har kapacitet i skåpet.

Domaren var bra tyckte jag eller i alla fall inte helt värdelös som flera av de besvikna svenskarna tyckte. Han var i varje fall inte hemmavänlig. Kanske kunde han undvikit blåsa straff när Isaksson i princip samtidigt som österrikaren attackerade bollen. Hade han varit så dålig som svenskarna påstod hade Sverige fått straff i slutet på nåt som inte var straff.

Kan inte alla sluta och tugga om att Mellberg ska komma tillbaka i försvaret. Även om vi ska leva i nuet som bör vi väl titta framåt och inte bakåt i rekryteringen. Dessutom ligger hans bästa tid långt tillbaka i tiden. Eller har vi så dåligt minne?

Brage ville inte gå ut med att Conny C skulle lämna innan matchen mot GAIS. Anledningen var att man inte ville störa. Det var synd för det var förmodligen precis det som hade behövts, dvs att störa och framförallt förändra för att skapa en fräsch omstart. Nu gav man gratis bort matchen i stället. Inte lätt att göra självmål innan en match men Brage lyckades.

 Vi som älskade Jakob Hellman och hans debutskiva ”…och stora havet” från februari -89 blev tyvärr snuvade på en spännande fortsättning eftersom han försvann nästan omgående. Har sista dagarna lyssnat på David Schutrick som jag utan att veta varför lagt på en av mina Spotifylistor. På ”Bäst av Schutrick” från 2001 så hör jag Jakob Hellman… Varför har jag inte tänkt på den likheten tidigare?

Albumet ”Himself” gillar jag lika mycket idag som jag gjorde som trettonåring.

Salve!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv