Bo Hansson

Jag har träffat Bo Hansson några gånger. Han har intervjuat mig i tjänsten och jag minns att jag tyckte det var lite häftigt att prata med en person man bara sett i en röd kavaj i en tjock-tv när man var yngre. Men våra samtal blev konstiga, som om vi inte hittade varandras frekvens. Hackigt och stapligt utan flyt och ögonkontakt. Andra spelare som jag träffat har samma erfarenhet. Som om den där trevlige farbrorn i Sportnytt inte fanns på riktigt. Inte otrevlig eller arrogant, snarare konstig och lite udda. Inte ointresserad snarare oinspirerad. Eller kanske helt enkelt bara blyg...

 

Att vara BH idag är säkert inte lätt om man är normalt funtad och en människa av kött och blod. Jag utgår från att BH är detta. Att BH innan helgen var en respekterad och åldrad herre med ett fläckfritt förflutet som gjort rätt för sig i livet verkar bortglömt idag.

 

Det är just nu populistiskt och politiskt korrekt att ösa avsky och hat mot en person som redan ligger, för det gör BH just nu. Jag vill bara uppmana honom att följa samhällets spelregler. Att komma in i matchen. Att försöka uppdatera sig till ett annat samhälle än det som var tidigare.

 

Det där med populism är intressant eftersom jag tycker att AIK´s agerande är just populistiskt. Jag har svårt att köpa föreningens ståndpunkt att portförbjuda BH på Råsunda. I min bok är detta ett livstidsstraff. Om föreningen ska agera konsekvent och porta alla med nedsättande kommentarer om spelare med annan hudfärg än sin egen så blir det glesare i bänkraderna på Råsunda. Det är min uppfattning efter att ha vistas på dessa läktare.

 

Alla människor är värda en andra chans. Detta gäller även Bo Hansson.

 

Apropå BH så minns jag att min gamla lagkamrat Niklas Kindvall berättade att han och en polare på åttiotalet skickade in en massa brev till programmet "Sport ni minns" på SVT. Det var korta gamla klassiska sportinslag att fylla tiden med mellan olika program. Lite som Papphammar men med sport och tittarna fick skriva in och önska.

 

Anledningen till Niklas många brev var att de ville se men framförallt höra BH när han i direktsändning kommenterade Dundee United i en Europacupmatch. Det fruktansvärt roliga i detta var, för er som inte minns, BH´s hostattack som inte var av denna världen. Denna hosta accelererar dessutom under flera minuter samtidigt som BH fortsätter att kommentera som om inget hänt. Efter ett tag hörs knappt BH överhuvudtaget men fortsätter ändå att kommentera...

 

Dessvärre så hörsammade SVT icke Niklas och hans polares önskan trots det många breven och jag undrar varför...

Kommentera gärna:

  • Bernt Lj • 13 oktober 2012 14:22:12
    Helt rätt. Hade jag läst bättre hade jag också sett det...
  • Johan • 13 oktober 2012 12:22:33
    Han är inte portad från Råsunda. Han är bara portad från pressläktaren.

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-