FOTBOLLENS NOBELPRIS...

Nobels litteraturpris gick i år till årets överkamning. Nej, till en kines som ändå några bland allmogen har hört talas om.

 

Det innebär att årets val känns mer folkligt än tidigare år då priset utdelats till någon missförstådd och i exil boende oliktänkande åttiosexårig kulturell vänsterradikal lyriker och samhällskritiker från Magdeburg som ingen varken läst eller hört talas om...

 

Om guldbollen skulle delas ut med samma elitism och ambition att upptäcka någon som ingen annan skulle komma på och under samma hokus pokus kunde det kanske låta så här:

 

"Guldbollen i år tilldelas den nästan ordinarie trettiofemårige missförstådde och underskattade division fem spelaren Sven-Allan Jordfräs från Bräkne-Hoby"

 

Motiveringen lyder: "Med en enorm sofistikerad integritet i kombination med sylvass spelintelligens gör Sven-Allans motlägg och filmningar helt unika och sällsynta i vår del av universum."

 

Men Zlatan då, frågar sig den inbitne men kapitulerar genast eftersom kommitten är oantastlig och vet bäst.

 

Och vad är det Englund egentligen säger som motivering? "Med hallucinatorisk realism förenar saga, historia och samtid"

 

Att hitta på och begagna eleganta formuleringar är kanske välplacerat och utvecklande i en grupp likasinnade och med samma intellektuella höjd. Att använda samma formuleringar till folket känns om ett hävdelsebegär, och att vilja framstå som duktig och förmer.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-