Underhållning och fotboll…

Om jag legat i koma i tjugo år och nu vaknat skulle det mesta omkring mig vara förändrat.

 

Ja, utom i TV 4 för där är allt sig likt. Garanterat reklam de första 100 gånger du zappar in kanalen och sen kan du kika på Gladiatorerna och Fångarna på fortet. Tror kanalen att svenskarna är totalt dumma i huvudet eller är allt tillåtet bara man kan tjäna pengar...

 

Längesedan jag såg Rami Shaban i ett fotbollsmål. Inte längesedan jag såg Shaban på tv dock eftersom han numer förekommer där varje vecka i olika underhållningsprogram. En märklig spelarkarriär verkar över för en som alltid var bättre i landslaget än i Spåret.

 

Apropå underhållning och TV. Det i särklass sämsta i den genren är något som kallas Hela Sveriges fredag. Maken till överentusiastisk publik, programledare och deltagare har jag aldrig sett.

 

Att hamna på en fest där alla skrattar och är glada är en sak. Att däremot som åskådare se personer man inte har någon relation till skratta åt allting utan orsak blir inte roligt och utan bara obegripligt.

 

Humor och att underhålla är mer komplicerat. Det räcker inte med att öppna alla kranar.

 

Alla människor har rätt till sin egen uppfattning, men börjar vi inte bli ett räddhågset folk där ingen snart vågar ha en åsikt om någonting. Väldigt många människor, oavsett politisk lutning är idag klädda i offerkoftor...

 

Hur våga man gifta sig men någon som heter Oscar Pistolius? Med det namnet var det väl bara en tidsfråga innan nåt läskigt hände. Förmodligen också omöjligt att bli frikänd från anklagelserna från att med pistol ha skjutit sin fru med det efternamnet.

 

Det börjar bli löjligt att se dessa spelare som vägrar jubla efter att ha gjort mål på tidigare lag. Lägg ner det där tramset för finns det ingen klubbkänsla vid kontraktsskrivning då ska den heller inte plockas fram när det passar det egna syftet. Om det finns så mycket känslor kvar från tidigare arbetsgivare, varför spela överhuvudtaget? Vore jag supporter i det "nya" laget skulle jag bli irriterad. Det handlar väl om att ta ställning att bestämma sig.

 

När lokalradion gång på gång sänder inslaget där polisen inför påskhelgen uppmanar trafikanterna att köra försiktigt, hålla avstånd och ta god tid på sig blir jag tio år gammal och hör morsans förmaningar om att köra försiktigt på minicykeln jag just fått...

 

Har alltid tyckt Ulf Elving varit en bra intervjuare och en god lyssnare. Vill ogärna ta heder och ära från en som det verkar sympatisk herre men efter att ha hört han samtala med Babben L blir jag besviken. Ledande frågor hela tiden och aldrig ett spår som kanske kan leda till nåt obehagligt. Besviken var ordet!

 

Det går mode i allting. Gameplan? Vafan är det för uttryck!? Numer omöjligt att höra någon spelare eller tränare efter match inte använda detta uttryck. Fotbollen, eller i det här fallet taktiken, blir inte bättre av att nya termer infasas i terminologin.

 

Sverige-Irland 0-0. Nollnoll matcher är inte automatiskt tråkiga. Men Sveriges attityd var det bland det tråkigaste jag sett på en plan. Sett ur ett underhållningsperspektiv var det odugligt. Måhända är min uppfattning konstig och förmodligen ej representativ men jag ser hellre en fight som berör även om det innebär torsk. Ser mörkt ut att kunna kvala in till nästa mästerskap och skulle så vara fallet räcker det som hittills visas knappast mer än spela förmatch där.

 

Jag berörs mer av ett snyggt volleyskott i ribbkrysset än ett fult mål...

 

När folk säger att den svenska sommaren är fantastisk är det knappast vackert väder som avses. Sämre somrar än i Sverige får man leta länge efter.

 

Skulle man välja favoritlag utifrån snyggaste tröjorna vann Roma AS sju dar i veckan...

 

Jag är en hygglig kock och även om ingen i min närhet officiellt håller med så ligger jag över snittet jämfört med jämnåriga men jag är periodare och kockar i stim. Inför påsken kom jag undan med att endast behöva göra en Jansons frestelse. Tar visserligen en stund men resultatet blir ofta bra. När jag startat ser jag att gul lök saknas och kör därför ner till min lokala handlare. Väl inne bland grönsaker, potatis och frukter ser jag att lökarna i löklådan är alldeles för små så jag haffar en kvinnlig personal i steget och frågar: Varför har du inga större lökar?

 

Salve.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv