I vårt pod bibliotek finns över 40 intervjuer med ViLirare ambassadörer - exallsvenska spelare, ledare och domare.

Mycket nöje!

Nedan finner du en intevjuv med Vito Stavlianin.

I detta avsnitt i vår podcastserie "Vår historia -er framtid" möter vi Ulrika Schreber.

Denna numera karriärcoachande målvakt har ett förflutet både i Djurgården och Tyresö FF. Ulrika har varit en bidragande kraft i den framgångssaga som Tyresö FFs damlag har stått för under de senaste åren.

Intervjun med Ulrika är gjord av och med Sladjan Osmanagic i Stocholm april 2016

Mycket nöje!

Med sina 15 raka säsonger i Hammarby, 250 matcher och 46 gjorda mål, har Matte nått kultstatus bland Hammarbyfansen.
Han vann allsvenska skytteligan 1979 med 14 gjorda mål och det blev också 6 stycken A-landskamper i spelarkarriären. 
Intervjun med Matte är gjord av och med Sladjan Osmanagic i Stockholm i april 2016, i samproduktion med DOBB Production. 

Mycket nöje! 

Som 18-åring flyttade Johan till Italien som ungdomsproffs och blev juniormästare med Empoli. På meritlistan finns cup-guld både i Sverige och Norge, där Johan tillbringade stor del av spelarkarriären. Även två SM-guld med Djurgården innehar denna forne mittfältare som numera återfinns som expertkommentator på Eurosport. Intervjun gjordes av Sladjan Osmanagic i mars 2016.

Mycket nöje! 

Som 6 åring drömde Malin om att bli fotbollsproffs i Italien och kunna köpa en egen restaurang till sin pappa. Någon restaurang blev det inte, men som 19 åring spelade Malin som proffs i just italienska Napoli. 

VM brons 1991 och 3 SM guld med Älvsjö AIK finns i Malins prisskåp tillsammans med Diamantbollen som hon tilldelades 1996. 

Intervjun med Malin är gjord av och med Sladjan Osmanagic i Stockholm, februari 2016 

Mycket nöje!

Denna Djurgårdsikon, född i Hannover, blev skyttekung i Djurgården 1988 och tog också laget till en SM-final samma år. Som tränare tog Steve, tillsammans med Andrée Jenglertz, Umeås damlag till tre raka SM-guld

Intervjun med Steve är gjord av och med Tobias Dahlberg i Umeå, februari 2016. 

Mycket nöje! 

Denna elegante mittfältare har knorrat in en och annan frispak under sin fina karriär i Djurgården, AIK, Halmstad och Syrianska. 
Proffssejour i Holland, Tyskland och Grekland hann Sharbel också med innan han lade skorna på hyllan för ett år sedan. 
Intervjun med Sharbel är gjord av och med Sladjan Osmanagic i Stockholm 2016. 

Mycket nöje!

Andreas Andersson, allsvensk skytteligavinnare 1996, har under sin spelarkarriär hunnit med 43 landslagskamper och 18 landslagsmål. Dessutom har Andreas representerat storklubbar som AC Milan, Newcastle United, IFK Göteborg, Degerfors och AIK. SM guldet med IFK Göteborg och det avgörande 2-1 målet mot Turkiet i kvalet till VM 2002 är några av de givna höjdpunkterna i Andreas fotbollshistoria. 

Hör Andreas berätta om sin fotbollsresa och vad han tycker om svensk fotboll i dag.

Mycket nöje! 

Andreas Hermansson är född och uppvuxen i Flurkmark utanför Umeå. Han har spelat i fem olika allsvenska klubbar från Trelleborg i söder via Göteborg till Sundsvall i norr. SM guld med Bajen 2001.
-"Vi hade ett fantastiskt kompisgäng och det var min barndoms dröm som gick i uppfyllelse".
Andreas verkar och bor numera i Umeå.
Mycket nöje.

Vår historia - Er framtid

Andreas Ravelli har en gedigen fotbollskärriar med över 200 matcher för Öster, ett 40-tal för IFK Göteborg samt 41 A-landskamper. I majoriteten av dessa ivrigt påhejad/utskälld av den yngre tvillingbrodern mellan stolparna. Banden mellan bröderna verkar dock oförändrat starka och 2014 startade de klädmärket Ravelli tillsammans. Innan detta har Andreas också hunnit med att verka för svensk kultur och hantverk som exportchef för Orrefors Kosta Boda. 
Hör Andreas berätta om karriären i denna intervju gjord i november 2015 av och med Sladjan Osmanagic. Självklart avhandlas även Andreas syn på svensk fotboll och dess utveckling idag.
 

Rune Larsson är en av våra mesta och bästa fotbollsdomare genom alla tider. Född på Gotland men mest känd som postadressen Bandhagen. 
Han har skrivit en bok som bland annat handlar om den 5e september 1979. Det var då det hände: "Domaren som gjorde mål", mitt under matchen mellan AIK och Essinge IK på Fotbollstadion i Solna. Rune hade som aktiv spelat i Essinge IK och under många år varit klubbens ordförande. Arbetar idag hos Carnegie Investment Bank.

Mycket nöje!

Denna gången har turen kommit till Martin Åslund med förflutet i bland annnat Djurgården, Norrköping, AIK men även i italienska Salerniterna och danska Viborg. Martin har även haft förmånen att få representera Sverige i landslagströjan, något som även hans far Sanny Åslund har gjort. I dag återfinner vi Martin som expert i Eurosport och TV4. 
Hör Martin berätta om hans karriär och om svensk fotboll idag i denna intervju gjord av Sladjan Osmanagic i september 2015.

Ola Rydstrand, spelare i tre allsvenska klubbar. SM guld med Åtvidabergs FF, Örebro SK och AIK. Ägare till Elitloppsvinnaren Meadow Road 1985. Idrottslärare i Gottsunda skolan, Uppsala.

Ronald Rolle Åhman, kallad Sveriges Franz Beckenbauer är född och uppvuxen i Sandviken. Spelade allsvensk fotboll först i Örebro SK och senare i Djurgården. Gjorde 7 A-kamper för Sverige och tillhörde VM truppen till Argentina 1978. Mångårig styrelseledamot i Djurgården och skriver just nu på en bok om alla Sveriges Idrottsplatser.
Mycket nöje!

ViLirare möter Holmgren!
Bo Niklas Holmgren fyller 50 år den 5e februari 2016. Han är född i Järfälla utanför Stockholm men är numera bosatt i Solna. Arbetar sedan 2009 på tv-kanalen Viasat. Niklas har kommenterat Premier League sedan starten 92/93 och Stanley Cup sedan 1993.
Favoritlaget i England heter Ipswich Town och som liten kille var det AIK som gällde.
Hör Niklas samtal med vännen och kollergan Bo Petersson om livet med idrotten som största intresse, i denna intervju gjord i Juli 2015.
Mycket nöje.

Mathias Svensson var 1996 med och spelade Elfsborg tillbaka till Allsvenskan. Att representera klubben i allsvenskan fick dock vänta till 2005, men då var hemvändaren i allra högsta grad med och bidrog till att klubben 2006 kunde ta sitt första SM-tecken på 45 år. Tiden däremellan tillbringades som proffs till största del i England i klubbar som Portsmouth,Crystal Palace, Charlton, Derby och Norwich.
Hör Mathias samtala om sin karriär och livet idag i denna intervju gjord av Mårthen Bergman i juni 2015.

Mycket nöje! 

Denna vecka intervjuar ViLirare Erik Sundin, med förflutet i Hammarby, Helsingborg, Trelleborg och Assyriska. Både SM-guld och Cup-guld finns på meritlistan. Hör Erik samtala om karriären och svensk fotboll idag tillsammans med Sladjan Osmanagic, i denna intervju gjord i juni 2015 i Stockholm.

Mycket nöje.

I ViLirares intervjuserie har nu turen kommit till mannen som nyligen presenterades som en av faktorerna som skall föra FC Köpenhamn till den absoluta Europa-toppen, Jesper Jansson.
Jesper har ett förflutet som allsvensk spelare i AIK, Djurgården, Öster och kanske framförallt Helsingborg. Han hann även med tre utlandssejourer varav en i Belgien för KRC Genk och två i norska Stabaek. Jesper fick även representera Sverige i en landskamp. 
Efter den aktiva karriären har Jesper arbetat kvar i Helsingborg som sportchef och var med och tog klubben till ett SM-guld 2011, och nu är det alltså dags för nästa steg i fotbollens tjänst. 
Hör Jesper berätta själv om sin karriär och om svensk fotboll idag i denna intervju gjord av Mårthen Bergman i juni 2015.
Mycket nöje.

Denna vecka intervjuar ViLirare Matias Concha. Matias föddes 1980 i Vellinge och kom att bli svensk mästare med både MFF och Djurgården. Det blev även 8 landskamper för Sverige och fem säsonger som utlandsproffs i tyska Vfl Bochum. Concha avslutade sin karriär 2014 och är numera fotbollsagent. Intervjun gjordes av Mårthen Bergman i Juni 2015. Mycket nöje.

Per Texas Johansson har en gedigen karriär bakom sig med sina 11 år av allsvenskt spel. Han har även efter karriären fortsatt att beröra svensk fotboll som krönikör i bland annat Offside. Hör Per berätta själv om karriären och sin syn på svensk fotboll idag i denna intervju gjord i Halmstad av Mårthen Bergman i början av juni. Mycket nöje. 

ViLirare på itunes