Tillbaka i rampljuset

#16 Marie Lilja

Marie Iréne Lilja (Vargas), född 15 oktober 1964


Meriter
SM-guld och vinst i Hallsvenskan 1985 i Hammarby IF
En Hat-Trick i derby mot AIK (4-0)

Klubbar
1980-82 Fotbollsgymnasium
1983-85 Hammarby IF

Bollarna har blivit mindre med åren.

Marie är en utpräglad tävlingsmänniska, oavsett sport. Hon var multitalangen som till slut valde fotboll.  Idag är hon inte så involverad inom fotbollen längre, mer än att hon regelbundet träffas vid tjejmiddagar med gamla fotbollskamrater från Hammarby som vann SM 1985. Efter fem förlorade finaler lyckades man äntligen vinna den sjätte – den gången mot GAIS. 

Hon var tjejen som höll på med flera idrotter på allsvensk nivå, vilket hon kunde hålla på med upp till 20-årsåldern, och kunde stå och slå en tennisboll mot en vägg en hel dag. Marie blev erbjuden fri träning för SALK, men tackade nej.

Efter fotbollskarriären skaffade hon familj med en djurgårdare (!) Nu hör det till saken att maken har en lång ledargärning bakom sig, bland annat som ordförande i DIF Fotboll. Poängteras bör att de fortfarande är gifta efter 30 år.

Under dessa 30 år har golfen fått allt större betydelse, bland annat som klubbchef på ärevördiga Ingarö GK.

Idag arbetar Marie inom flyget, som flight dispatcher. Vad gör en sådan?

  • För att garantera säkerheten för flygningen, lasten och passagerarna är det nödvändigt att involvera erfarna och engagerade individer. En av de viktigaste personer som deltar i att upprätthålla flygsäkerheten är en flight dispatcher som hjälper att planera flyg samt hjälper piloterna och flygbesättningen i nödsituationer.


Tillbaka till fotbollen. Vad är det märkligaste minne du har från den aktiva tiden?
 

Svaret på den frågan är en dyr historia. Varför det märkligaste minnet blev kostsamt får du veta om du läser boken ”Tillbaka i rampljuset” som släpps under hösten 2021. En bok full med berättelser och anekdoter från 100-tals Svenska legendarer, hjältar och hjältinnor ur fotbollens fantastiska värld. Vi har pratat med dem om minnen och om vad som hände sen. Följ utdrag ur intervjuerna här på www.vilirare.se.

Tidigare intervjuer

Bloggarkiv