Fantastiskt att äntligen få titta på fotboll igen! 

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

Bundesliga gjorde comeback i helgen som precis passerat och känslan efter den här helgen är smått fantastisk. När jag satt mig i tv-soffan för att följa fotbollsmatcher som jag kanske inte vanligtvis hade lockats av så slog det mig att jag saknat fotbollen mer än vad jag föreställt mig, men känslan var som sagt fantastisk.
 

Etiketter: johan videll

Coronaviruset har blåst av allt med vad sportsliga aktiviteter heter, åtminstone för elitidrottare. Samtliga stora ligor runt om i Europa har tvingats till ett oplanerat uppehåll, men nu börjar det ljusna så sakteliga.

Bundesliga gjorde comeback i helgen och det var ju helt fantastiskt. Det var först när bollen sattes i rullning som det slog mig att jag saknaden den här sysselsättningen så pass mycket som jag gjort.

Om vi backar bandet till normalläge så hade jag inte bänkat mig en helg som denna för att följa ett flertalet matcher från Tyskland, men nu är vi så långt ifrån ett normalt läge som vi kan komma så därför valde jag att göra det.

Den tyska fotbollen är trevlig. Utan publik är den inte riktigt lika fin som den är vanligtvis, men nu får vi gilla läget efter dessa särskilda omständigheter och att se på fotboll utan publik på arenorna är bättre än att inte se på fotboll alls.

Enligt min mening skötte lagen denna ”premiärhelg” fint. Det var väl något lag som fick ta lite skit för deras sätt att fira mål, men i det stora hela gick det bra, tycker jag. Nu håller jag tummar och tår för att det fortsätter gå bra. Och likaså att de med beslutsfattning runt om i världen såg och lärde av det här.

Går det bra så kan det snart sparkas boll i fler länder och kan det snart sparkas boll i fler länder så börjar vi sakta men säkert gå mot ett normalläge igen. Publik på plats kan vi glömma för ett bra tag framöver, men som sagt, det är bättre med publikfria arenor än det andra alternativet.

/Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln