Är en öl på krogen viktigare än fotboll?Av - Rickard Johansson -
Mitt namn är Rickard Johansson och jag är en fotbollsnörd som har förmånen att jobba med fotboll som huvudtränare för IF Sylvias division 1-lag och inom IFK Norrköpings organisation.  

För en som jobbar med fotboll så sitter man varje dag och hoppas att någonting ska hända som gör att fotbollen får klartecken från en myndighet som folk följer slaviskt. Här kommer tre funderingar kring fotbollen som dykt upp i mina tankar:

Etiketter: rickard johansson
  1. Smarta klubbar kan dra stor nytta av Corona. Spelarmarknaden och även tränarmarknaden kommer inte bli sig lik igen, många kontrakt kommer behöva sägas upp, trupperna kommer av ekonomiska skäl behöva minskas, lag som drabbas mest ekonomiskt kommer vara i en sits att behöva sälja av spelare till ett mycket billigare pris. Det är förmodligen scouternas och agenternas viktigaste jobb under Corona-tiden, lokalisera vilka spelare som är på väg att få sina kontrakt uppsagda men också likt gamar runt en lik, nosa upp vilka föreningar står inför ruinens brant och sedan köpa loss spelare till en billig peng. 
  2. Jag funderar också på varför idrotten får kliva åt sidan, varför man inte hittar förhållningssätt även för att idrotten ska kunna köra på? Utan publik, stängda arenor, alla deltagare ska mäta kroppstemperatur innan aktivitet, det verkar finnas många restriktioner som gör att det går att bedriva idrott. FHM har varit tydliga med att det inte är själva idrottandet som är den stora smittspridningen utan aktiviteterna runt omkring idrotten. Men då kommer jag till min nästa fundering och den säljande rubriken, är en öl på krogen mer värt än idrott? 
  3. Vi hittar restriktioner för att hålla krogar och uteserveringar öppna och jag förstår att alla krögare måste få in sin inkomst men det gäller ju även alla tusentals idrottsföreningar som tappar massa inkomster, kanslister och annan personal har sagts upp för pengarna räcker inte till. Ur Folkhälsosynpunkt så bör ju det vara lika viktigt, om inte viktigare att hålla en idrottsförening vid liv, på samma sätt som det införs alla möjliga restriktioner för att människor ska kunna gå ut och sitta och dricka öl på en uteservering så bör det kunna gå att införa restriktioner för idrotten. Det är såklart otroligt tråkigt om en krog tvingas stänga igen men om en idrottsförening måste lägga ner så drabbar det folkhälsan, det drabbar hundratals ungdomar som tvingas sluta eller behöva resa för att ta sig till en annan förening. Varför är det så? Det borde vara stor risk för smittspridning när folk sitter lång tid på en krog, kanske använder samma toalett, tar på samma möbler, betalar på samma kortmaskin, blir onyktra och kanske inte tänker sig för. Vad vet jag?

Det är nog bara mitt idrottshjärta som dunkar för hårt nu men när man läser att det finns viktigare saker än fotboll att tänka på, att man ska sluta tjata om att fotbollen ska komma igång, att hälsan är betydligt mycket viktigare och det håller jag absolut med om, fotbollen är en väldigt liten del och hälsan ska alltid komma först, det går inte ens att diskutera det men att gå och fika, att dricka öl på en krog, att äta på en restaurang är inte direkt något som är mer viktigt. Kanske börjar man bli bitter av att sitta hemma utan idrott men glöm inte bort att idrotten är viktig att ha kvar, viktigare än fik, krogar och restauranger, i alla fall i min bok.

/ Rickard Johansson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln