Är 2020 året då kungarna vänder hem?

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

Till helgen ser det ut som att Bundesliga gör en minst sagt efterlängtad comeback och någon vecka in i juni ser det just nu ut som att Premier League gör det samma. Det är strålande nyheter för alla oss som älskar fotboll och samtidigt som vi tar till oss av dessa fantastiska nyheter skickar jag ut frågan om 2020 är året då kungarna vänder hem?
 

Etiketter: johan videll

Ska vi tro historieböckerna så hette Sveriges förste kung Erik Segersäll. Något som vi däremot vet är att den nuvarande kungen av Sverige heter Carl XVI Gustaf, Carl Gustaf Folke Hubertus, född 30 april 1946 på Haga slott i Solna. Han vänder inte hem i år då han är hemma, men däremot undrar jag skarpt om inte kungen av New York gör det och som jag varit inne på tidigare undrar jag om han inte får följe av fotbollskungen Zlatan Ibrahimovic?

2020 har hittills inte varit något vidare. Coronaviruset har gjort att ingenting är sig likt, men som tidigare nämnt ser det äntligen ut som att vi går mot ljusare tider. Bundesliga ska av allt att döma göra comeback till helgen, vilket känns fantastiskt såklart. Att se tysk fotboll av högsta klass igen gör mig inte ledsen, snarare tvärtom. Det kommer dock kännas konstigt med tanke på de regler som satts upp.

Ett mål får till exempel bara firas en kortare stund och spelarna får bara röra vid varandra med hjälp av fötter och armbågar. Det kommer inte bli som vanligt än på ett tag, men det här är i mitt tycke bättre än inget.

Det kommer naturligtvis vara spel inför tomma läktare, men det är samma sak där. Att bollen sätts i rullning utan publik är bättre än ingen fotboll alls, tycker jag.

Vad krävs för att året 2020 ändå ska bli ett bra år då? Svårt att säga såklart då det är väldigt mycket som tar stryk på grund av pandemin, men sportmässigt vore det ju såklart fantastiskt om två sportkungar vänder hem under samma år.

Henrik Lundqvist, känd som kungen av New York efter en lång och lyckosam NHL-karriär kan mycket väl avsluta sin karriär hemma i SHL med brorsan Joel i Frölunda. Gör han det så tycker jag att det lyfter upp året en hel del, så hoppas kan man ju alltid göra.

Sen har vi Zlatan Ibrahimovic. Hans vara eller inte vara i Hammarby blir bara hetare och hetare. Vänder han hem till Allsvenskan hade det blivit publikfest på många arenor runt om i landet, men när det väl blir spel här hemma så lär det knappast bli några publikfester alls, oavsett Zlatans närvaro eller inte.

Människors hälsa går före allt, det har ni hört från mig flera gånger nu. Därför hoppas jag verkligen att dessa kungar av sina respektive idrotter väljer att komma hem och avsluta där allt började.

Zlatan i Bajen var inte där det började, men det är för mig som Zlatan-fan en dröm att få se honom spela allsvensk fotboll en sista gång.

"Henke" i Frölunda smakar inte så dumt på tungan det heller, även om jag inte har några sympatier med den klubben.

Är 2020 året då det oväntade händer?
Jag hoppas det.

/Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln