PremiärkrönikaAv - Rickard Johansson -
Mitt namn är Rickard Johansson och jag är en fotbollsnörd som har förmånen att jobba med fotboll som huvudtränare för IF Sylvias division 1-lag och inom IFK Norrköpings organisation.  

April månad innebär att våren är på ingång, att solen syns mer, att folk letar sig ut ur sin vinterdvala och att vi svenskar börjar bli mer sociala. April månad betyder också seriepremiärer för alla våra lag, från allsvenskan ner till division 7, från Skåne upp till Norrland. Alla fotbollslagen känner samma hopp innan kulan ska sättas i luften. Men dessa tider är inga normala tider, vi ombeds att inte vara lika sociala, vi ombeds att helst sitta kvar inne i vår vinterdvala och vi ombeds att inte sätta kulan i luften. Allt detta är som ett enda långt aprilskämt och man bara väntar på att någon ska hoppa fram och säga april april. Men ingen kommer göra det, det är dagens verklighet och därför kommer här en text till alla lag som skulle haft seriepremiär denna härliga april månad, när alla lag säljer fiktiva matchbiljetter så kommer här en fiktiv premiärkrönika.
 

Etiketter: rickard johansson

"April månad och gräset börjar faktiskt att lukta gräs, konstgräset börjar brännas mer under fötterna, solen värmer upp alla fotbollsspelare så underställen kan läggas åt sidan, världens längsta försäsong är slut och vi är alltså framme vid Dagen D, premiärdagen.

Detta är den allra bästa dagen för alla fotbollslag, en dag där allas hopp är lika stort, där lagens drömmar kan vara hur stora som helst, där alla lagen står på exakt samma poäng och har exakt samma förutsättningar. Premiärdagen är full av hopp, full av drömmar, den är sprängfylld av spelare som kommer få sitt stora genombrott, om spelare som kanske gör sin allra sista säsong på fotbollsplanerna. Det spelar ingen roll hur bra eller dålig försäsongen har varit för när det är dags för premiär så nollställs detta, nu ska det börja tävlas.

Vi har mellan 20 till 30 matcher framför oss men inget slår en premiär, inget slår den där känslan att vi kan faktiskt vinna i år, vi kan överraska, vi kan slå underifrån, vi kan hänga kvar, jag kan vinna skytteligan, jag kan spela till mig ett kontrakt högre upp, jag kan avsluta min karriär med flaggan i topp. Alla som spelat fotboll har någon gång använt uttrycket premiärnerver men det är så luddigt, vad är egentligen premiärnerver? Jo, det är hopp, det är drömmar, det är en lång försäsong som är över, det är spelare som vill ut för att explodera, det är poäng som ska vinnas, och för att citera Per Gessle, här kommer alla känslorna på en och samma gång. 
Låt spelet börja!"

Så här hade texten kunnat se ut men just nu pausar vi dessa ord, de blir än mer värda om ett par månader...

/Rickard Johansson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln