Finns det något ljus i tunneln?

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

Fotbollsvärlden står i princip helt stilla. Det är i Vitryssland, och några länder till på andra sidan jordklotet, som de fortfarande sparkar boll, men de europeiska toppligorna är fortfarande helt igenbommade. Tålamodet börjar tryta. Jag vill ha fotboll och sportunderhållning av världsklass igen, men hälsan är såklart viktigare än allt annat – och frågan jag skickar ut här och nu är om det finns något ljus i tunneln?
 

Etiketter: johan videll

När Covid19 tog fart började man i ett tidigt skede spekulera i när ligorna kunde vara tillbaka igen. Först tog man paus på typ två veckor i exempelvis Bundesliga. De två veckorna har passerat för länge, länge sedan och samma sak gäller övriga toppligor runt om i Europa. Den korta paus man tog har blivit en lång paus som numera är en paus på obestämd tid.

Jag kommer inte sticka under stolen med att läget är tragiskt, för det tycker jag nämligen att det är. Det är riktigt tråkigt på många sätt, vilket jag har påpekat så många gånger tidigare, men hur tråkigt det än må vara så får vi inte glömma att hälsan måste gå före allt.

Oavsett hur intresserade vi sportfånar än må vara av den sport som ligger oss närmast om hjärtat så får vi inte glömma att detta coronavirus faktiskt är på liv och död för vissa. Även om jag själv inte tillhör någon riskgrupp så har jag respekt för virusets framfart och jag utmanar inte ödet mer än vad jag måste.

Men återigen, finns det något ljus i tunneln?
Svaret är svårt att ge, men det är klart att det finns!

Detta coronavirus kan inte härja i all evighet och så fort stormen lägger sig kommer vårt samhälle sakta men säkert se ut som vanligt igen. Det är i alla fall min vision, mitt hopp och mitt godhjärtade jag som inbillar mig att allt kommer bli bra.

Fotboll är livet för vissa, men det är långt ifrån allt.
Glöm inte det.

/Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln