Tidsfråga innan all fotboll stoppas


Av - Fredrik Finnebråth -
Fotbollsälskare sedan barnsben. Född på Hammarö, bosatt i Sunne. Skriver mycket och gärna, både i mitt jobb som journalist och hemifrån. Är svag för långsamma och spelskickliga innermittfältare som aldrig skjuter. Arsenalfan.

Coronaviruset får följder för idrotten. I samma takt som smittandet ökar stoppas fler och fler matcher och ligor inom idrotten. Som det ser ut nu lär det bara fortsätta och vi alla för nog förlika oss med att mer eller mindre alla fotbollsligor stänger ner för säsongen inom en snar framtid. Även EM och OS är i farozonen.
 

Etiketter: fredrik finnebråth

Italien har ställt in allt spel fram till början av april, och i Spanien har man beslutat att matcher tills vidare ska spelas utan publik. I europaspelet har vi redan sett ett flertal matcher utan publik, och fler blir det. Det är snart bara i England som läktarna inte är tomma, men under onsdagen ställdes den första matchen in även där, den redan flyttade matchen mellan Man City - Arsenal.

Att alla sporter, inte minst fotboll, ska spelas med publik, har blivit extra tydligt under dessa tider. Det går absolut att spela en eller två matcher utan publik, men det skulle inte gå resten av säsongen. Inget talar för att coronaspridningen ska avta inom en snar framtid - därför väntar jag bara på att alla ligor ska stängas ner. Den stora frågan är vad som händer då? I Premier League är det ju bara att ge Liverpool titeln ändå, men det blir stora bekymmer längre ner, om CL-platser och nedflyttning, samt vilka lag som ska flyttas upp från Championship. Det är så många delar som berörs och vad som händer går bara att spekulera i.

En lösning kan vara att ha playoff med berörda lag som har mycket att spela för i tabelläget. Det tycker jag låter som en bra idé, för att bara ställa in säsongen utan att några åker ner och går upp, är mindre rättvist. Såpass mycket av säsongen har redan avklarats.

Det enda som är säkert är att Coronaviruset fortsätter att spridas och då måste även fotbollen ta sitt ansvar och göra vad de kan för att förhindra spridningen. Hur långt det går och hur mycket det påverkar fotbollen vet ingen.

Min förhoppning är att EM blir av som planerat så att alla vi fotbollsälskare har något att se fram emot. Kanske kan det även gå att spela slutspelet i Europa League och Champions League.

/Fredrik Finnebråth

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln