Svenska Cupen som försäsong är charmigt och bra

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

Svenska Cupen har rullat igång med gruppspelsfasen och för många lag runt om i vårt avlånga land är detta en väldigt bra resa att göra så här under försäsongen. Istället för att försöka motivera sig till betydelselösa träningsmatcher där den riktiga tävlingskänslan sällan letar sig in får de nu tävla i allra högsta grad då det är en hel del på spel och att detta kommer i ett så tidigt skede som redan under försäsongen känns klockrent.
 

Etiketter: johan videll

Jag är ett stort fan av svensk fotboll och för er som känner mig så vet ni att jag dessutom är Djurgårdare. Med det sagt känns det lite extra kul att gå in i årets säsong då vi gör det som regerande mästare, vilket är väldigt länge sedan. Att gå in i en ny allsvensk säsong som regerande mästare är inte lätt, men förhoppningarna som jag och många med mig har på årets upplaga av Djurgården är höga.

Spelarna har också höga krav. Där pratas det om att man vill slå sig in hela vägen till Champions League-gruppspelet. Gör man det så gör man ett extremt lyckat kval och då blir guldet från 2019 extremt mycket värt. Som många av er känner till får man en rejäl kassa av att kvalificera sig hela vägen till gruppspelet av Champions League, se bara på MFF till exempel. Den resan som den klubben gjort de senaste åren är fantastisk och att de lyckas prestera på den nivå de gör handlar såklart om att de har en extremt välmående ekonomi.

MFF kan plocka spelare med klass då de har råd med det. De kan också plocka dessa spelare för att de varit framgångsrika i just Champions League.
Den turneringen betyder extremt mycket för så många spelare, det är inte bara en viss Zlatan Ibrahimovic som är svag för Champions, utan det är så gott som alla professionella fotbollsspelare som når till den nivån där det är realistiskt att börja drömma.

På tal om drömmar så är det många division 1-lag som drömmer om cupskrällar just nu. Ett lag som lyckades bra så sent som igår var Sandviken då de hämtade upp 0-2 till 2-2 på hemmagräs mot de regerande mästarna, mitt Djurgården.

2-2 i Sandviken är inget bra resultat för blåränderna, men det är ju trots allt bara försäsong och så länge det blir vinst mot Mjällby i den avslutande gruppspelsomgången är detta glömt och förlåtet. Jag tycker dock att det är bra charmigt att Svenska Cupen spelas nu för det gör i mitt tycke att dessa skrällar blir rimligare att leta sig in. Mitt under brinnande säsong är det något större skillnad på ett topplag i Allsvenskan och ett topplag/mittenlag i Division 1 än vad det är just nu.

Nu har lagen en jämnare nivå då de är inte är riktigt igång än och det syntes på Djurgårdens insats igår, säger jag med något färgade ögon värt att poängtera.

Hur som helst, snart är Allsvenskan här och då hoppas jag att Djurgården är ett topplag igen.
Och givetvis att de fortsätter skörda framgångar i charmiga Svenska Cupen också.

/Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln