Bajen blir ett topplag i år också

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

Jag såg Hammarby sparka igång tävlingssäsongen 2020 och det gjorde en viss Zlatan Ibrahimovic också. Det vi båda två, och resten av oss som såg "Bajen" igår kväll, kan konstatera redan nu är att Stefan Billborns mannar kommer vara ett topplag i Allsvenskan den här säsongen också.
 

Etiketter: johan videll

Zlatan var på plats på Tele2 Arena när Hammarby drog igång årets första tävlingsmatch. Före avspark gick han runt på arenan och lät supportrar ta selfies med honom. Efteråt bjöd han spelarna på samma upplevelse och det var många fina leenden som spreds både i media och inte minst på sociala medier.

Hade jag varit Hammarby-supporter hade jag mått ganska bra idag. Nya delägaren Zlatan gick alltså runt på Tele2 Arena och bjöd på ett brett leende redan innan avspark. Efter att ha sett klubben han sedan en tid tillbaka är delägare i köra över Varberg BoIS med 5-1 i Svenska Cupen var leendet lika stort även efter slutsignal.

En bild jag fastnade för var den Darijan Bojanic postade på Twitter.
Spelgeniet Bojanic såg nöjd ut.
Och det gjorde minst sagt Zlatan också.

I kommentarsfältet var det mycket kärlek och mycket glädje, vilket jag kan förstå.

Hammarby stod för en finfin uppvisning och kreativiteten i offensiven var en fröjd att se. Kacaniklic, Tankovic och Paulinho stod för platsbyten som hotade och förvirrade och lägg där till gott om högintensiva löpningar samt ett kombinationsspel med en kreativitet och hög skicklighet så var det nöjda åskådare som fick valuta för entréavgiften.

Nikola Djurdjic som lämnat Hammarby kommer såklart bli saknad av vissa, men han kommer förmodligen inte vara allt för saknad, i alla fall inte om Hammarby uppträder som de gjorde igår.

Har man en tillräckligt vass offensiv kommer man vinna många matcher i Allsvenskan 2020.
Det har Hammarby och därför är jag tämligen övertygad om att de förblir ett topplag även den här säsongen.

Igår fick lirare som Abdul Khalili, Jeppe Andersen och Imad Khalili agera bänkvärmare, men Hammarby var ändå riktigt, riktigt bra.
Det säger en del om vilken bredd det här laget har, men vi ska också nämna att de mötte ett Varberg som i fjol spelade fotboll i Superettan och som till den här säsongen agerar nykomlingar i Allsvenskan så allt för stora växlar kanske man inte ska dra efter en match, men jag är ändå beredd att slå fast att Zlatans "Bajen" är med i toppen av Allsvenskan i år också.

Men det är nog Djurgården, Malmö och AIK också.

/Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln