Rögle blir att räkna med

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

Den här texten kommer handla om hockey och inte om vilket lag som helst, utan om Rögle BK som stått för en smått sensationell resa och som helt klart kommer bli att räkna med om kampen om guldet senare i vår.
 

Etiketter: johan videll

I fjol var Rögle ett lag som nätt och jämnt tog sig till slutspel. Åttondelsfinalen mot HV71 slutade med förlust och detta med 2-0 i matcher så det var aldrig något snack. Då var de helt enkelt inte bra nog. I år däremot är de bra nog. De är inte bara bra nog för slutspelshockey utan så som skåningarna uppträder just nu är de bra nog för att tampas om SM-guldet.

Jag såg vad Rögle presterade mot Frölunda häromsistens och jag gillade verkligen vad jag såg. Det var ett välmående lag från målvakt till sista forward som verkligen presterade som lag. Även om det blev nervöst på slutet så kändes det som att Rögle hade koll och så blev det också. Fjärde raka trepoängaren resulterade i att Rögle gick upp som tabelltrea och så som Ängelholmslaget ser ut för tillfället så är det inte konstigt att folk börjar drömma om SM-guld.

Rögle har på deras fyra senaste i SHL petat in 18 mål framåt. Det ger ett snitt på 4,5 mål per match. Lägg därtill att de har nio bakåt, vilket ger ett snitt på godkända 2,25 per match, så förstår ni att det inte är lätt att tampas med Rögle BK just nu.

Truppen består av ett par finfina spetsspelare.
En av dem är Daniel Zaar som nu är uppe på 15 fullträffar. Jag hörde att det är hans bästa prestation i SHL någonsin och fler mål lär det bli från denne Zaar innan säsongen är över.
En annan är ack så skicklige Kodie Curran. Kanadensaren gör sin andra säsong i Rögle och om han var bra redan förra säsongen är han strået vassare i år. I fjol noterades han för 38 poäng på 51 matcher. Hittills har han stått för 37 på lika många spelade matcher. Det ger ett snitt på en pinne per match vilket är bra presterat, såklart.

Det som är mindre bra är att lirare med ett poängsnitt som detta inte blir kvar i SHL. Följer ni hockeyn lika nära som jag gör emellanåt så har ni säkert tagit del av rapporterna som placerar Curran i KHL nästa säsong. På ett sätt synd att lirare som dessa försvinner då det är dem vi vill se här hemma i Sverige, men det är samtidigt förståeligt då lönechecken blir svårmatchad.

Som tabellen ser ut just nu ligger Luleå i topp och jag tror de stannar där när grundserien är över. Luleå har flest hemmamatcher kvar av samtliga topplag och de har visat sig vara ruggigt svåra att rå på när de agerar hemmalag. Sedan har vi Färjestad åtta poäng bakom serieledarna och därefter finner vi Rögle två poäng bakom Färjestad.

Det är alltså hyggligt jämnt i toppen, men så som ligan sett ut under stora delar av säsongen så kan alla slå alla och speciellt i ett slutspel. Då är fördelen av hemmais ack så viktig och det lag som slår sig in på andra platsen kan mycket väl bli det lag som får möta Luleå Hockey i kampen om guldet.

Jag blir inte förvånad om Rögle slutar tvåa.
Jag blir heller inte förvånad om Rögle spelar SM-final i vår.
Rögle är så bra den här säsongen att de mycket väl kan vara med där.

Men det är Djurgården också.
Och Färjestad.
Och Frölunda.
Och kanske Skellefteå…?

Sen ska vi inte glömma Örebro heller.

Hittar de tillbaka till den form de hade under inledningen av säsongen så kan de absolut bli att räkna med de också.

Vi har en spännande avslutning av SHL att se fram emot, men Rögle blir att räkna med.
Glöm inte det.

/Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln