Serie A lever – vem hade trott det?

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

Med 21 omgångar genomförda av italienska Serie A ser ligan jämn ut. Jämnare än förväntat faktiskt, men jag är positiv till det här och hoppas att ligan lever länge till.
 

Etiketter: johan videll

Juventus är serieledare på 51 poäng. Tvåa är Inter på 48 och trea Lazio på 46. Sedan är det ett litet glapp ner till fyran Roma, men mellan fjärde och åttondeplatsen skiljer det inte mer än åtta pinnar och då vi ska hinna upp i 38 omgångar förstår ni att mycket kommer hända i den här serien innan det är över.

Det är 17 omgångar kvar. Multiplicerar vi det med tre får vi 51 poäng kvar att fördela. Skulle exempelvis Juventus gå segrande ur resterande matcher så stannar de på 102 poäng. Det lär inte hända, men vad jag vill säga är att Serie A ser betydligt mer levande ut nu än vad många av oss trodde inför säsongen. 

”Den gamla damen” från Turin lyftes fram som solklara favoriter till att kamma hem Scudetton för nionde året i rad. Vassa värvningar och en komplett trupp gjorde dem till det självklara valet inför säsongen, men hittills har de inte varit så överlägsna som vi förväntade oss.

Inter är just nu en titelutmanare.
Lazio likaså.
Jag hoppas att de förblir så hela vägen till slutet.

Det vore fantastiskt med liv i luckan hela vägen, speciellt med tanke på hur överlägsna Juventus sades att vara inför säsongen.
Om det blir så eller inte återstår att se, men som sann optimist håller jag tummarna för detta.

Personligen skulle jag också tycka om ifall det blir någon annan ligavinnare än Juventus i år. De har ju prenumererat på titeln de åtta senaste åren och ett trendbrott skulle i mina ögon vara välkommet, men det tror jag är att hoppas på för mycket.

Vad tror ni?

/ Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln