Division 1 - kärt barn har många namnAv - Rickard Johansson -

Mitt namn är Rickard Johansson och jag är en fotbollsnörd som har förmånen att jobba med fotboll som huvudtränare för IF Sylvias division 1-lag och inom IFK Norrköpings organisation.  

Det är mycket som har sagts om division 1, att serien kostar mer än vad den smakar, att spelare och ledare får lägga ner lika mycket tid som lagen på elitnivå, men samtidigt få ihop pusslet att kunna ha ett jobb vid sidan av men division 1 kallas också för serien där framtiden finns. Jag skulle vilja säga att det är serien där fynden finns för elitklubbarna. 
 

Etiketter: rickard johansson

Mellan lagen i division 1 och elitklubbarna så skiljer det såklart en del men gränsen är ändå rätt luddig och det ser man om inte annat på resultaten i Svenska Cupen de senaste åren, att i enskilda matcher så kan lag från ettan mäta sig med lag från Superettan och allsvenskan och tar man enskilda spelare så finns redan eliten i ettan.

Gör man sin scouting tillräckligt bra så finns här spelare för rena fyndpriserna. Förra året hittade Varberg Robin Book från Utsikten och Astrit Seljmani från Torn, två riktiga fynd som tog Varberg till allsvenskan.

IFK Norrköping plockar över Kristoffer Khazeni från Sylvia och jag skulle bli förvånad om Kristoffer inte kommer in och levererar även på allsvensk nivå.
Rasmus Örqvist lämnar Skövde och tar klivet till Norrby, Umeå fyndar och tar Carlstad Uniteds forwardsduo Timothy Mcneil och Alexis Bakka.

I ettan så kan man hitta kvalitetsspelare för ett fyndpris och spelarna i ettan jobbar stenhårt för att ta sig uppåt, klubbarna får spelare som har den där inre glöden att bevisa något, den där drivkraften att kämpa för att ta sig till toppen.

Fler klubbar borde öppna upp ögonen för division 1 på både spelare och tränare. Många tränare får göra underverk med små medel men på en hög nivå, Umeå plockar in Brian Clarhougt från Nyköping, IFK Norrköping tar Kim Hellberg från Sylvia för att nämna några.

I ettan hittar man framtiden men man hittar också fynden, lite som att åka till Ullared och få väldigt mycket för lite pengar! 

På återseende 

/Rickard Johansson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln