Scout - ett drömjobb?

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

En fråga som jag funderat länge och väl på är vilket som egentligen är världens bästa jobb? Det jag har kommit fram till så här långt är att det finns många och beroende på vem du frågar kommer svaret därefter, men för egen del så är fotbollsscout en het kandidat på min lista.
 

Etiketter: johan videll

På sociala medier kallar jag mig för "Soffcoachen". Detta är av den enkla anledningen att jag bevakar en hel del sport från min, och även andras, soffor och då jag är en sådan typ som säger vad jag tycker utan tänka mig för så fick jag smeknamnet för några år sedan. Sedan dess har det levt kvar och där jag befinner mig just nu så trivs jag rätt så bra, framför tv'n, i soffan, när det bjuds på den ena fina matchen efter den andra.

Ni som följer mig på kanske främst Twitter vet vad jag brinner för. Ni som inte gör det, utan bara känner mig via mina krönikor här hos ViLirare, vet att jag är kär i många bollsporter. Fotboll och hockey går först, vilket det alltid har gjort, men även handboll är något som engagerar mig.

Fotboll är dock den enda sport jag utövat själv och detta är inget jag ångrar.
Min aktiva karriär blev inte så lång, men det gör inget. Jag trivs som sagt bra i soffan som åskådare och det är den här platsen som fått mig att fundera på vad som lockar mer än att bara titta på fotboll för tittandets skull... och då slog det mig att scout vore nog banne mig något.

Tänk er att få vara talangscout i fotboll. Att se morgondagens stjärnor i en tidig ålder och att vara mannen, eller kvinnan, som upptäcker en talang som om några år arvtagare till lirare som Ronaldo, Messi och Zlatan.

Den trion går inte av för hackor och att ersätta dem är inte lätt, men någon måste göra det och den scouten som hittat den nye Zlatan har i mina ögon ett riktigt drömjobb.

/ Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln