Tre poäng - det sämsta som kunde hända Man Utd?


Av - Fredrik Finnebråth -
Fotbollsälskare sedan barnsben. Född på Hammarö, bosatt i Sunne. Skriver mycket och gärna, både i mitt jobb som journalist och hemifrån. Är svag för långsamma och spelskickliga innermittfältare som aldrig skjuter. Arsenalfan.

Manchester United gjorde en av sina bästa insatser för säsongen när Tottenham gästade Old Trafford. Man vann välförtjänt, och segern smakade säkerligen extra skönt i och med att Mourinho nu satt på den andra sidan. Men var verkligen det här vad Manchester United behövde? Jag tror inte det. Klubben skriker efter förändring, den kommer inte förrän en ny tränare tas in.
 

Etiketter: fredrik finnebråth

Det kanske låter hårt men jag ser inte hur Ole Gunnar Solskjaer ska göra Manchester United till en av världens bästa klubbar igen. Jag gillar honom som person, men som fotbollstränare är han medioker, vilket vi inte minst har sett den här säsongen.

En förlust i onsdagens match mot Tottenham hade kunnat innebära foten för den sympatiske norrmannen. Så blev det inte, i stället gjorde Man U en nästintill felfri insats, och jag väljer att se det så, även om Tottenham såg både trögt och oinspirerat ut. Manchester United var noggranna i allt de gjorde, sitt presspel, försvar- och passningsspel. Resultatet 2-1 var i minsta laget, men insatsen fick nog en del hemmasupportrar att känna sig hoppfulla inför framtiden.

Det är möjligt att en sådan bra insats som det faktiskt var kan ge en positiv utveckling kortsiktigt, men jag har svårt att se hur Manchester United ska kunna spinna vidare på det där spelet. Troligen kommer det ännu ett bottennapp under den här månaden, och då börjar Solskjaer Out-Hashtaggen synas mer frekvent igen.

Just nu sitter en arbetslös argentinare och väntar. Mauricio Pochettino vill ha Manchester United-jobbet, det verkar uppenbart. Jag tror att han är helt rätt man. Därför borde Man Utd sparka Solskjaer och ta in Pochettino, medan han fortfarande står utan jobb. Annars är risken stor att han går till en annan klubb i stället. Bayern Munchen? Arsenal?

Ole Gunnar Solskjaer köpte sig nu ännu lite mer tid på tränarbänken i Man Utd. Spelar de lika fin fotboll som mot Spurs så kan han nog bli kvar där ett tag till. Det är en svår situation Manchester United befinner sig i, inte minst för supportrarna som ju alltid vill att man ska vinna - men innerst inne tror jag att i stort sett alla supportrar vill göra Solskjaer mot Pochettino-rockaden.

/Fredrik Finnebråth

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln