En lirare kan göra skillnad

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

Veckans krönika från mig handlar om en specifik spelare. Eller förlåt, det är snarare en specifik lirare och denne lirare kan göra skillnad vilket han har visat tämligen omgående sedan comebacken.
 

Etiketter: johan videll

Jag pratar om Djurgårdens nyförvärv i Dick Axelsson. Puckgeniet från Huddinge är 32 år gammal och efter det han visade upp under SM-slutspelet i fjol var vi många djurgårdare i vårt avlånga land som hoppades på en comeback. Nu behöver vi inte hoppas länge, Dick har kritat på och när den nyheten landade så togs den emot med en varm hand.

Djurgården Hockey har inte levererat som förväntat så här långt och innan segern mot Växjö så sent som i lördags var fjolårets silvermedaljörer uppe i en förlustrad på sex raka nederlag.
Den trenden brytes dock mot detta Växjö och det var min lirare i fokus som gjorde skillnad.

Dick Axelsson stod för tre pinnar fördelat på ett mål och två framspelningar.
Det gör att han nu stått för fyra poäng på sina tre första matcher sedan comebacken.
Ett bra facit för en lirare som kliver in och gör skillnad.

Han har parats ihop med stjärnvärvningen Patrik Berglund och ack så nyttige Niclas Bergfors. Den trion gör nu att Djurgården har en fruktad förstakedja att ställa på isen och det märks tydligt hur nyttigt detta är för resten av laget.

Under den fruktade förstakedjan finns fler hot i detta Djurgården, men de håller inte riktigt samma klass och för att rå på topplagen, eller för att vara ett topplag för den delen, så behöver man en kedja som gör skillnad.
Man behöver de där profilerna som gör skillnad.
Lirare som presterar, lirare som bidrar och lirare som sticker ut.

Det har Djurgården fått nu.

Efter en jobbig tid med en alldeles lång förlustrad så längtar man för första gången på länge efter nästa match. Det är en sådan känsla man vill ha till sitt lag närmast hjärtat och inte den där ångestkänslan som stundtals infunnit sig.

Vissa fans har tappat förtroendet för Robert Ohlsson, men med de två senaste matcherna i åtanke så hoppas jag att den tron har övergått från ”har” till ”hade”.
Jag såg matchen mot HV 71 i Jönköping innan Växjö-matchen och redan där var trendbrottet nära. Tyvärr stannade det på ”nära” då HV kom tillbaka starkt i slutet, men i matchen därpå var ordningen återställd då ”Robban” och hans Djurgår’n var ett vinnande lag igen.

Nu hoppas jag att det förblir så.
Ett vinsttåg, med lirare som gör skillnad.
Det skulle sitta fint, säger jag som Djurgårdare.

/ Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln