Simon Bank och Noa  Bachner

Av - Ronald Åman -
Ronald Åman ”Sveriges Franz Beckenbauer” är född 1957 och spelade under sin karriär i ÖSK och Djurgårdens IF. Rolle var uttagen i Sveriges trupp vid fotbolls-VM 1978 i Argentina. Han gjorde sju A-landskamper. Idag skriver han kåserier och krönikor om fotboll och är medförfattare till boken ”Idrottsplatsen i våra hjärtan”. Rolle är en av ca 550 ambassadörer i nätverket ViLirare.Jag vet inte om du, som jag, har märkt en ökat intresse för allsvensk fotboll. Då på bekostnad av ett mindre intresse för svensk landslagsfotboll. Det kan i och för sig ha att göra med att 2019 inte är ett mästerskapsår utan ett ”transportår”. Men ett sådant år är ju avgörande för ett eventuellt deltagande i nästa års EM-slutspel.
 

Etiketter: ronald åman

Kvällstidningarna (finns det uttrycket kvar?) har ägnat de senaste veckorna till att blåsa upp en löjlig konflikt mellan Zlatan och Janne Andersson (med Expressen som ivrig påhejare), spegla agenternas roll, men icke ett ord om motståndarna Malta och Spanien och deras eventuella kvaliteter! Inget handlar om det som borde handla om, nämligen matcherna och analyserna innan och efter.

Jag tycker det är synd eftersom både Aftonbladet och Expressen har bra ”fotbollspennor” i t.ex. Simon Bank och Noa Bachner. Att söka populistiska effekter har naturligtvis att göra med lösnummerförsäljning (än en gång – finns det uttrycket kvar?) och klick på nätet.

Det kanske är så att en bra analys av t.ex. Spanien inte lönar sig och att man därför prioriterar engelsk tabloidstrategi: skapa rubriker, få dem att läsa, rösta och få dem att känna sig som delaktiga i journalistiken. En form av röstfiske som tycks bli vanligare - gör din röst hörd: ”Har Zlatan eller Janne rätt?” Ett enfaldigt ältande som uppenbarligen fungerar, annars skulle väl mediehusen Bonniers och Schibsted sluta att trivialisera ämnet fotboll?

/Ronald Åman

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln