Solskjaer har inte råd med fler bottennapp

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

Premier League-helgen som var bjöd på en del skrällar. Även om det inte är jätteförvånade att Manchester United misslyckades på St. James Park där de föll med 1-0 mot Newcastle så är det stensäkert att Ole Gunnar Solskjaer inte har råd med fler bottennapp. Löser han inte harmoni i den här klubben inom kort så är han snart offrad.
 

Etiketter: johan videll

Ole Gunnar Solskjaer har en lång och lyckosam karriär som spelare i Manchester United. Många var vi som hoppades på att det skulle bli lyckosamt när norrmannen anställdes som tränare också, men så har det inte direkt blivit, åtminstone inte hittills.

I söndags kom besvikelsen igen. United reste till St. James Park som knappa favoriter inför mötet med Newcastle, men de lämnade som en favorit som inte leverarede – igen. 69% bollinnehav, 12-12 i målchanser och 6-4 i hörnor, fördel United. Det är siffror man knappt tror är sanna när matchresultatet skrevs till 1-0 för Newcastle.

Jag undrar vad United gjorde med allt bollinnehav?
Jag undrar vad Solskjaer tänker som huvudansvarig på United-bänken?

Han undrar säkert varför han tog sig an det här uppdraget.
Han undrar säkert varför han inte lyckas prestera bättre.
Han undrar säkert hur han ska få styrelsen att inse att plånboken måste öppnas.

En sak vet han nog i alla fall, och det är den att han inte har råd med fler bottennapp.

Får den gode Solskjaer inte ordning på det här laget inom en väldigt snar framtid så tror jag att hans tid som tränare i United snart är förbi. Efter alla år av misär och besvikelse finns det inte tålamod från varken styrelse eller fans. Vanligtvis har man lite förståelse för saker och ting, man kan inbilla sig att det tar tid, men inte i en klubb som Manchester United.

Här har tålamodet försvunnit. Det som en gång var en storklubb är idag ett lag som kämpar för att hålla sig ovanför nedflyttningsstrecket. Med åtta omgångar spelade av Premier League-säsongen 2019/20 så är det så verkligheten ser ut då det bara är två ynka poäng som skiljer mellan 18’e placerade Everton och tolvan Man United.

Det är tragiskt som tusan, tycker jag.
Det är riktigt, riktigt illa.
Jag hoppas att Solskjaer kan få ordning på det här.

Jag vill tro att han löser det, men jag är kluven.
Fler bottennapp får det i alla fall inte bli, för då är det kört.

Så enkelt är det.

/ Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln