Psykningar är inte charmigt

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

Allsvenskan går in i sitt slutskede och just nu flyger det psykningar hejvilt, åtminstone från Malmö till huvudstaden. Pågarna i MFF gör vad de kan för att sätta käppar i hjulet för Djurgården, men frågan är hur hårt de biter och om det ens gör det?
 

Etiketter: johan videll

 I mitt tycke är det bara tramsigt att vuxna män pysslar med den här typen av pajkastning. Media gör ju vad de kan för att förstora upp händelserna också, vilket de är duktiga på, men det är fortfarande inte charmigt att pyssla med psykningar.

Allsvenskan pågår i 30 omgångar och logiskt nog är det så att laget med flest poäng efter en lång serie vinner SM-guld.

Då spelar det ingen roll hur spelschemat sett ut eller hur många kulor Malmö FF har på kontot jämfört med övriga lag i serien.

Det som är rättvist är att alla möter alla med så schysta förutsättningar man kan ge, det vill säga en match hemma, en match borta. Däremellan händer en hel del i de involverade lagen, men det rår de inblandade inte för. Det är ju inte lagen som lägger spelschemat, sätter budgetar eller spikar spelartrupper, det är lagen som gör skillnaden och det är gubbarna i lagen som vinner guld.

Sen kan man tycka vad man vill om rättvisan, för det är inte rättvist på nåt sätt och det lär det aldrig bli med tanke på alla omständigheter man måste väga in. Lägger vi tid och kraft på det så blir vi nog aldrig klara med varken ett spelschema eller en slutspurt, men det är vi snart, klara med slutspurten alltså.

Oavsett var guldet hamnar till slut så vet vi en sak, där det firas kommer det firas ordentligt och där det bommas kommer det vara sura miner.

Precis som det ska vara efter hårt slit, men håll med om att psykningar inte hör hemma på den nivå de blossat upp det senaste?

/Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln